Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il kongresi için Manisa’daydı. Manisa girişinde İl Başkanı Süreyya Sakınç ve partililer tarafından karşılanan Babacan, daha sonra partisinin il binasına geçti. DEVA Partisi Manisa İl Başkanlığı binasının açılış kurdelesini kesen Babacan, ardından beraberindeki heyetle birlikte Manisa esnafını ziyaret ederek onların sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.  Babacan, DEVA Partisi Manisa 1. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kurucu başkan Süreyya Sakınç’ın tek aday olduğu kongrede bir konuşma yapan Babacan, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Manisa’da partisinin il başkanlığı kongresine katıldı. Kültür Merkezi’ndeki il kongresi öncesinde Ali Babacan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki il binası açılışını yaptı, ardından parti otobüsüyle Manisa sokaklarında tur attı. Manisalıları selamlayan Ali Babacan, esnaf ziyareti de yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki il başkanlığı kongresinde koronavirüs salgınına yönelik önlemler alındı. Partililerin binaya girişlerinde HES kodları sorgulandı, ateşleri ölçülerek içeri alındı.  İl kongresinde DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Süreyya Sakınç delegelerin oylarıyla yeniden başkan seçildi. Sakınç, DEVA Partisi’nin Manisa’da en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını söyledi.

ARINÇ’IN İSTİFASINA DEĞİNDİ

Kongrede partililere seslenen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek,  ekonomi üzerinden iktidara yüklendi. Bülent Arınç’ın istifasıyla ilgili yaşanan sürece dikkat çeken Ali Babacan, “İktidarda olan partinin kurucularından birisi hukukla ilgili görüşlerini ifade etti. İnsan haklarıyla, hukukla ilgi içten samimi sözler. Bir baktık önce küçük ortak hemen saldırdı, biliyorsunuz iktidarın küçük ortağı baya farklı şeyler söylüyor. Konuştuğu kelimeleri biz ağzımıza alamıyoruz. Çünkü seviye yerlerde. Edep ve adaba uygun değil. Bir de nasıl bağırıyor konuşurken, bu mikrofonu icat etmişler değil mi? Ama o yine de bağırıyor. Bir gün sonra da Erdoğan bu partisinin kurucularından ismi adeta fırçaladı. Dava dava dedikleri şey şahsi beka davasıymış” dedi.

Ülke ekonomisinin son 20 yılın en kötü seviyesinde olduğunu iddia eden Ali Babacan, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına ve Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki yüzde 28’lik artışa dikkat çekti. TÜİK’in son olarak açıkladığı yüzde 7’lik büyüme rakamı artık kimsenin inanmadığını öne süren Ali Babacan, “Ülkemizin ekonomisi son 20 yılın en kötü seviyesinde. Ama onlara diyor ki yokluğa karşı sabır edeceksiniz diyor. Vatandaşa sabır deyip kendilerine gelince cumhurbaşkanlığı bütçesindeki artış yüzde 28. TÜİK yüzde 7 büyüme rakamı açıklandı. Esnafa soruyoruz Türkiye büyüyor mu, işleriniz çoğalıyor mu? Esnaf işler berbat, kiramı ödeyemiyorum, ailemi geçindiremiyorum diyor. TÜİK çıkmış yüzde 7 büyüme diyor. Kime inandıracaksınız bunu? Rakamları makyajlayıp sunmayı bırakın. Böyle bir ortamda ekonominin büyüdüğüne kim inanır, böyle bir şey var mı?”  dedi.

SAKINÇ SEÇİMLE GELDİ

Babacan’ın konuşmasının ardından seçime geçilirken, kongrede tek aday olan kurucu başkan Süreyya Sakınç yeniden göreve seçildi.

Sakınç’ın listesinde şu isimler yer aldı:

Tolga Şıray, Metin Çiftçi, Cüneyt Taylan, Kadir Özer, Şemsettin Aksoy, Betül Uslu, Bülent Odabaş, Neslihan Alkan, Yusuf Burak Şimşek, İsmail Aydemir, Hüsamettin Özmen, Yunus Emre Aktürk, Mervan Karaca, Sertaç Teker, Feyzullah Işık, Fatma Nur Batu, Burak Yıldız, Nevzat Tekbaş, Ferdi Kelat, Bülent Polat, Cansın Tunçdirek, Hasan Mor, Zeynel Dipci, Sergen Şarkdağ, Nihat Ademi, Gürol Yener, Mehmet Akif Tosun, Şahin Üfrük, Serhat Doğan, Ali Yörük, Önder Yünsel, Ümit Yanardağ, Baran Yüksel Gültekin, Kubilay Çörekçi, Ümit Öztürk, Oğuzcan Tayfur, Recep Tayyip Yaşar, Yüksel Arslan, Ali Külah, Öykü Kurşun

Editör: TE Bilişim