MHP’nin İstanbul seçim çalışmalarının CHP’yi telaşlandırdığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “PKK’nın ve FETÖ’nün temsilciliğini yapan CHP’nin sözcüsü Özgür Özel sağına, soluna ve adayına bakmadan MHP’ye israf iftirası atıyor. Sayın Genel Başkanımızın ve Genel Merkez yöneticilerimizin kullandıkları makam araçları Kanunlar gereği Partimize verilen Hazine yardımlarıyla alınmıştır. Araçların başta yakıt olmak üzere tüm masrafları Partimiz tarafından karşılanmaktadır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP genel merkez yöneticilerinin kullandıkları makam araçları başka yollarla mı alınmıştır? Yoksa birileri hibe mi etmiştir? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, genel merkez yöneticileri ve makam aracı tahsisi yapılan TBMM’deki CHP milletvekilleri ziyaretlerinde hangi araçları kullanmaktadır?” diye sordu.

BİR YILDA DÜNYANIN ETRAFINI YAKLAŞIK İKİ BUÇUK KEZ DOLAŞMIŞ

CHP’li Özgür Özel’in TBMM tarafından kendisine tahsis edilen makam arabasıyla bir yılda 90 bin kilometre yol kat ettiğini söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ CHP’li Özgür Özel TBMM tarafından kendisine tahsis edilen ve tüm giderleri TBMM tarafından karşılanan makam arabasıyla bir yılda 90 bin 768 km yol yapmış, 8 bin 255 litre yakıt tüketmiştir. Özel’in sadece yakıt gideri 31 bin 730 liradır. Dünyanın çevresi 40 bin 75 km olduğuna göre CHP’li Özgür Özel milletin vergileriyle alınan, yakıt ve bakım masrafları milletin vergileriyle ödenen makam arabasıyla bir yılda Dünyanın etrafını yaklaşık iki buçuk kez dolaşmıştır. Araba kendisinin olsa, yakıt ve bakım masraflarını kendisi karşılasa acaba bu kadar gezer miydi?” diye sordu.

“ALEM MÜSRİF GÖRSÜN”

CHP’li Özgür Özel’in haberleşme harcamalarına dikkati çeken MHP’li Akçay, “Bir yılda 78 bin lira haberleşme harcaması yapan ve bunu TBMM’ye ödeten CHP’li Özgür Özel 23 Haziran’daki İstanbul seçimleri için İstanbul’daki seçmenlere siyasi propaganda için kaç bin adet mektup göndermiştir? Mektup parası ne kadar tutmuştur? Bu mektupların parasını kim ödemiştir? CHP’li Özel daha önce yaptığı gibi bu mektup paralarını da TBMM’ye mi ödetmiştir?” diye sordu. MHP’li Akçay sözlerine şöyle devam etti: “ Konu madem israftan açıldı; Adayınızın seçim kampanyasında kullandığı özel uçağı anlatın. CHP’li idare amiri ve katip üyelerinin Meclise ödettirdiği milyonlarca liralık iletişim faturasından bahsedin. Sizin son 4 yılda meclise ödettiğiniz telefon, mektup ve akaryakıt faturalarını yazın da alem müsrif görsün.”

Editör: TE Bilişim