AK Parti Turgutlu ilçe başkanlığı kongresi öncesi kim aday olacak kim tek liste ile seçime gidecek soruları AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur'un Turgutlu ziyaretinde netleşti. Başkan Baybatur, Turgutlu'da mevcut başkan Mürşit Gedizli'nin tek aday olarak kongreye gideceğini açıkladı. İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığı adaylığını açıklayan Mustafa Yamansavcı ve partililerin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Baybatur'a, İl Başkan Yardımcılarından Zafer Ekinci, Emre Kurt ve Burhan Öztürk, İl Yönetim Kurulu Üyesi Fethullah Gündüz ve İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan eşlik etti.

"TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR"
Turgutlu İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Başkan Baybatur, "Malum olduğu üzere önümüzde bir kongre süreci var. AK Parti biliyorsunuz 5. olağan üstü kongre ile genel başkan değişikliğine gitti. AK Parti genel siyasetinin lideri gönlümüzün sultanı diye hitap ettiğimiz Recep Tayyip Erdoğan artık cumhurbaşkanı. Olağan üstü kongre ile beraber partimizin yeni genel başkanı ve Başbakanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oldu. Şimdi artık ilçe kongrelerimize başladık. Daha sonra inşallah olağan kongreyi 2015 genel seçimlerinden sonra gerçekleştireceğiz. Değerli dostlar önümüzde kritik bir süreç var. Biliyorsunuz AK Parti siyasi hareketi kurulduğu günden bu güne kadar ya kendi coğrafyamızda yani kendi sınırlarımız içerisinde yada komşu ülkeler devamlı karışıklıklar içerisinde bulunuluyor. Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar."dedi.

"TÜRKİYE FETRETE GİRER"
İslam coğrafyasında her geçen gün kan ve gözyaşının artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Baybatur, konuşmasına şöyle devam etti; "İslam coğrafyasında ne yazık ki her gün kan ve gözyaşı atarak devam ediyor. Böyle bir süreçte Türkiye'nin güçlü ve dik bir şekilde ayakta durması gerekiyor. Çünkü AK Parti siyasi hareketi güçlü bir şekilde dik bir şekilde ayakta durursa, memleketimizde sağ salim ayakta durmuş olur. Birileri 30 Mart yerel seçimlerinde veya 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapıldığı gibi AK Parti'yi kendi içinde karıştırmak, AK Partiyi fetrete sokmak istiyorlar. Çünkü AK Parti fetrete girerse hepinizin de bildiği üzere Allah muhafaza Türkiye de fetrete girer. Bu duyguyla genel merkezimiz bir çalışma başlattı. Dedik ki bu kongre sürecinde bizim için birlik ve beraberlik esastır. Tabanda birlik ve beraberliği çok sıkı bir şekilde sağlamamız lazım ki 2015 Genel Seçimlerine güçlü bir şekilde girelim ve tekrar inşallah 2015'teki seçimlerde Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde sandıkları yine hep beraber patlatalım ve büyük Türkiye yeni Türkiye vizyonunu hep beraber gerçekleştirelim. Genel Merkezimiz bize tavsiye niteliğinde dediler ki, yapılacak olan kongrelerde tabanda birliği sağlayın birlik ve beraberlik içerisinde seçimlere tek liste halinde gidin."

"YAMANSAVCI BÖLEN DEĞİL BİRLEŞTİREN OLDU"
Başkan Baybatur, "Turgutlu'da çok kıymetli iki tane adayımız var. Biri mevcut ilçe başkanımız Mürşit Gedizli diğeri de Mustafa Yamansavcı kardeşimiz. Bu kardeşlerimizle oturduk, bu hassasiyetlerimizi anlattık. Kendilerinden de bu hassasiyete omuz çıkmalarını ve destek vermelerini istedik. Sağ olsun Mustafa Yamansavcı kardeşimiz çok büyük bir hoşgörü ile şunu ifade etti; ?Ben bu partide bölen olmam, bu parti büyük hedeflere yürüyor. İnşallah ben de yapılacak olan ilçe kongresinde, Mürşit Gedizli kardeşimi destekliyorum, onun arkasında kapı gibi duracağım. Bana ne görev düşerse yerine getireceğim.' dedi. Mustafa Yamansavcı kardeşimize hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. İşte AK Parti bu arkadaşlar. Biz güçlü bir Türkiye istiyoruz, büyük bir ülke istiyoruz ve zulmün adaletsizliğin olduğu yerde adaletle hükmedecek bir devlet olsun istiyoruz. İşte bunun içinde, birlik ve beraberlik içerisinde hepimizin adayı Mürşit Gedizli kardeşimizdir. Hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

"PARTİMİN YANINDAYIM"
Daha önce aday adaylığını açıklayan ve son görüşmeler neticesinde Mürşit Gedizli'yi destekleme kararı alan Mustafa Yamansavcı da;" Ben bölmek, ayrıştırmak için değil birleştirmek için buradayım ve partim için en doğru kararı verdiğime inanıyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da partimin maddi ve manevi yanındayım" ifadelerini kullandı.

GEDİZLİ TEŞEKKÜR ETTİ
9 Kasım günü yapılacak kongrede AK Parti'nin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu göstermek istediklerini belirten Mürşit Gedizli ise;" Mustafa kardeşimize hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim. Biz bölünmediğimiz zaman neler yapabileceğimizi gösterdik ve göstereceğiz. AK Parti'nin elde ettiği başarılar teşkilat başarılarıdır ve bu böyle devam edecektir. 9 Kasım günü yapacağımız kongrede herkese birlik ve beraberliğimizi göstereceğiz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim