CHP Manisa İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada, 19 yıldır iktidarda olan AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin birçok önemli meselesinde CHP’yi suçlamasını ‘Sorumluluktan kaçıyor ve kaçıyorlar’ şekilde yorumlayarak, şu ifadelere yer verdi: “AK Parti’nin 19 yıllık iktidarında ülkemizin geldiği ekonomik ve sosyal durum ortada iken, yani ekonomik kriz, işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk sarmalı ülkemizi bir baştan bir başa egemenlik altına almış iken, ülkemizin her anlamda zor günler geçirirken, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sanki 19 yıldır iktidarda değilmiş gibi, sanki 19 yıldır ülkeyi CHP yönetiyormuş gibi tamamen sorumluluktan kaçarak her konuşmasında partimizi eleştiriyor. Haksız bir biçimde partimiz CHP’yi suçluyor.”

“BUNLAR TAMAMEN KAYBETME PSİKOLOJİSİ”

CHP İl Başkanı Balaban açıklamasında, Türkiye genelinde son aylarda yapılan anketlerde Cumhur İttifakı'nın oylarının eridiğini dile getirerek, “Bunlar tamamen kaybetme psikolojisi ve kaybeden bir partinin genel başkanının davranışlarıdır. Son yapılan tüm anketlerde AK Parti günden güne eriyor, Cumhur İttifakı yapılacak ilk seçimde iktidarı kaybediyor. İşte bu olgu AK Parti Genel Başkanını hırçınlaştırıyor ve akıl almaz, ciddiyetten uzak iddialarla partimizi karalama kampanyasına tabii tutuyor.” diye konuştu.

“AK PARTİ GENEL BAŞKANI ÖNCE AYNAYA VE KENDİ PARTİSİNE BAKACAK”

CHP’nin Türkiye’de parti içi demokrasiyi uygulayan  örnek bir parti olduğuna dikkat çeken Balaban, AK Parti’de 19 yıldır parti içi demokrasiyi yansıtamadığını dile getirdi.

CHP Manisa İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bir lider bir cumhurbaşkanı düşünün defalarca aldatılsın, PKK, Suriye, FETÖ, Amerika konularında sürekli yanılsın. Bir lider düşünün 19 yıldır ülkenin başında ama yaşanan hiçbir sorundan, yaşanan hiçbir olumsuzluktan sorumlu değil. İyi şeyler olursa ‘Ben yaptım’ kötü olgularda tüm sorumlu muhalefet. Bu yaklaşım tam anlamıyla bizim aklımızla, toplumun vicdanıyla dalga geçmektir.  CHP’yi faşistlikle suçlayan AK Parti Genel Başkanı önce aynaya ve kendi partisine bakacak. Her şeyi tek adamın belirlediği bir partide ve ülkemizde genel başkanı dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu bile görevden alan bir zihniyet önce kendisini sorgulayacak. CHP eksiklerine rağmen bu ülkede parti içi demokrasinin olduğu ve uygulandığı tek partidir. CHP’de ilçe başkanları, il başkanları atanmaz, parti meclis üyeleri atanmaz. Yeri gelir kendine ve örgütüne güvenen bir kişi genel başkanlığa aday olur. Kazanır veya kaybeder ama demokrasi işler. Bir iktidar düşünün. Baro seçimlerini, oda seçimlerini pandemi bahanesiyle yasaklayacak, lokantalar, kafeler, kahvehaneler aylarca kapalı kalacak, insanlar açıkla mücadele edecek, ama iktidar partisi AK Parti binlerce insanın kapalı alanlarda birlikte olduğu kongreler yapacak. Bu kadar kişinin bir arada olması ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından övülecek, takdir edilecek ve alkışlanacak. Bu virüs her yere uğrayabilir, ama AK Parti kongrelerine uğramaz. Bu tam bir aymazlıktır. Tam bir sorumsuzluktur. Bu anlayış kötü yönetimin en güzel örneğidir.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN 5 SORUSU ERDOĞAN’IN KİMYASINI BOZDU”

CHP’li Balaban yaptığı açıklamanın son kısmında şöyle konuştu :

“Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gara operasyonu ile ilgili sorduğu 5 soru AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kimyasını bozmuştur. Biz ve kamuoyu bu soruların cevabını bekliyoruz. Halkımıza sesleniyoruz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın, bu güzel ülkemizde her türlü kaynak ve imkan vardır. Bütün mesele bu kaynak ve imkanların halka aktarılması, iyi bir adil yönetimle halkın sorunlarının çözülmesidir. CHP’nin Millet İttifakıyla kuracağı halk iktidarında üretim seferberliği ve tasarruf tedbirleriyle saray israfına son verilecek, halkımızın mutlu olduğu sosyal ve ekonomik adaletin egemen olduğu bir Türkiye’yi birlikte gerçekleştireceğiz.”

Editör: TE Bilişim