EYT kapsamında askerlik ve doğum borçlanması için SGK'ya başvuranlar, ödemelerini yapabilmek amacıyla araç, arsa, cep telefonu veya bazı ev eşyalarını internetten satışa çıkardı. Emlak ve ürün satışı yapılabilen sitelerde yüzlerce 'EYT nedeniyle satılık' ilanının yer aldığı görüldü.

EYT düzenlemesiyle birlikte SGK borçlanması için nakit bulmak isteyenler ikinci el sitelerinden çare aradı. Söz konusu durum, alım-satım sitelerindeki başlıklara yansıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara emeklilik hakkı tanınacağını açıkladı.

Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesini bekliyor. Yıl eksiği olanlar ise bu eksiklerini kapatabilmek için askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Bu kapsamda birçok kişi yasanın çıkmasını bekliyor.

EYT İLANLARI SİTELERİ DOLDURDU

Emlak ve ürün satışı yapılabilen sitelerde yüzlerce ‘EYT nedeniyle satılık’ ilanı yer almaya başladı. İlanların çoğunda da ‘acil’ ibaresi yer aldı. Konut, vasıta, arsa ilanlarının verildiği alım-satım sitelerinde yaşanan EYT yoğunluğu dikkat çekti. Türkiye’nin birçok ilinden EYT ilanları verilmeye başlandı. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2005 model panel van aracı 165 bin TL’den satışa çıkardı.

Editör: Onur Yılmaz