40 yıldır pazarcılık yaptığını söyleyen bir esnaf son 3 aydır açtığı tezgahından zarar ettiğini dile getirerek, “Artık tezgahı açmak dahi istemiyoruz. Özellikle mazot fiyatları belimizi büküyor, devamlı müşterilerimiz olmasa artık pazar tezgahını açmayacağız. Çünkü dayanacak gücümüz kalmadı.” diye konuştu.

Halkın alım gücünün, kendilerinin ise tezgah açacak güçlerinin kalmadığını ifade eden bir başka pazarcı esnafı ise sıkıntısını şu ifadelerle dile getirdi: “Tarlaya ilaç atamıyoruz, gübre atamıyoruz. Çünkü maliyetler 5-6 katına çıktı. Geçen sene 150 liraya aldığım gübrenin çuvalı bu sene 750 lira olmuş. Bu sene tarlama gübre atamadım. Geçen seni 100 lirayla mazotla tarlamı sürebiliyorken, bu yıl 100 lirayla bir metrekare yeri bile süremiyorsun. Satış deseniz onu da ancak 1 lira karla satıyoruz. Geçen sene 30 liraya aldığım poşeti şimdi 120 liraya alıyorum. 120 kilo satış yapacam ki poşetin parasını karşılıyayım. Zaten halkın alım gücü kalmadı. Biz artık bu işin içinden çıkamıyoruz”

“KEŞKE MAAŞLARA ZAM YAPACAKLARINA, FİYATLARI DÜŞÜRSELER”

Pazar yerine alışverişe gelen 75 yaşındaki emekli bir vatandaş ise bu yıl kadar zor bir dönem geçirmediğini dile getirerek sitemini şu sözlerle ifade etti: “Geçen sene 20-30 lira ile yine bir şeyler alabiliyorduk. Bu yıl hiçbir şey alamıyorsun. İki saat boyunca Pazar yerini gezdim elimdeki poşetin yarısını dile dolduramadım. Emekli insanlarız. Şimdi emekliye, asgari ücrete zam yaptık diyorlar. Ama bu zammın arkasından başka şeylere zam yapıyorlar. Keşke zam yapmasalardı da bu fiyatları düşürselerdi. Hayat pahalılığının önüne geçselerdi.”

 “BİR ÜLKE ÜRETİM YAPMAZSA ÇÖKER”

Yaklaşık 2 saat süren pazar çalışması sonrası açıklamalarda bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, asgari ücrete ve emekliye yapılan zamların mutfaktaki ve vatandaşın cebindeki yangını söndürmediğini ifade ederek, iktidarı eleştirdi.

CHP Manisa İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Pazar yeri ziyaretimizde gördük ki ne asgari ücrete ne de emekli maaşına yapılan zam ekonomik krizin yarattığı yangına söndürememiş. Vatandaşımız ve esnafımız yapılan zamdan beklediği umudu bulamamış. Çünkü onlar da biliyorlar ki AKP iktidarı çay kaşığının ucu ile veriyorsa kepçe ile geri alacak. Buradan bir kez daha söylüyoruz vatandaşın alım gücünü artırmak zorundasınız. Bunu da ancak üretime, çiftçiye, üreticiye destek olarak yapabiliriz. Bir ülke eğer üretmezse, üretim yapmazsa çöker. Ama AKP iktidarı tercihini her zamanki gibi beşli çetelerden yana kullanıyor, onlara destek oluyor. Vatandaşın, esnafı, çiftçinin, emeklinin, emekçinin sıkıntısı hiçbir zaman akıllarında değil. Artık bulundukları makamlara halkın oylarıyla geldiklerini unutmuşlar. Ama şunu bilsinler ki onları iktidar yapan halk, kendisini unutanları da sandıkta unutmasını çok iyi bilir.”

 “VATANDAŞ ERKEN SEÇİM İSTİYOR”

Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise yaptığı açıklamada, vatandaş ve esnafın tek umudunun artık erken seçim olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Bir ilçe başkanı da değil bir vatandaş olarak gördüğüm yüksek fiyatlar karşısında çok üzüldüm. Bu maliyet ile ne üretici fiyatlarını düşürebiliyor ne de tüketici alım yapabiliyor. Halkımızın bugün tek umudu yapılacak ilk seçimle bu iktidara son vermek. Vatandaş erken seçim istiyor” Haber Merkezi

Editör: Onur Yılmaz