Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 140 milyon TL yatırım bedeliyle Selendi merkezde başlatılan altyapı ve üstyapı çalışmaları, prestij cadde projesi ve ileri biyolojik atıksu arıtma tesisindeki yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Merkez mahalle muhtarları ve ilçe sakinleri, Selendi merkezi modern bir altyapı ve üstyapıya kavuşturmak için başarıyla sürdürülen çalışmalardan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Selendi ilçesinde 140 milyon TL yatırım bedeli ile başladığı alt ve üstyapı, prestij cadde projesi ve ileri biyolojik atıksu arıtma tesisindeki yapım çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 84 kilometrelik yeni yatırım ile ilçe merkezinin altyapısı sağlıklı hale getiriliyor. Proje kapsamında ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin de inşa çalışmaları devam ediyor. İleri biyolojik atıksu arıtma tesisinde ise betonarme imalatları büyük oranda tamamlandı. 10 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek olan tesiste günde 840 bin metreküp atıksu arıtımı yapılacak. Altyapı ve ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin yatırım maliyeti 65 Milyon TL olacak.

75 MİLYON TL’LİK ÜSTYAPI YATIRIMI

Altyapı çalışmaları kapsamında, 39 kilometre kanalizasyon, 38 kilometre içme suyu ve 7 kilometre de yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. Selendi merkezde altyapı çalışması yapılan noktalarda 75 milyon TL yatırım bedeliyle 530 bin metrekare üstyapı işine de başladı. Prestij cadde düzenlemeleri kapsamında şu an altyapısı biten Adnan Menderes Caddesinde kilit parke, bordür ve oluk imalatları tüm hızıyla devam ediyor.

 “ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Çalışmaları değerlendiren Kurtuluş mahalle muhtarı Erdem Dilik, “İlçemizin en büyük nüfuslu mahallesine yapılan çalışmaları her zaman yakından takip ediyoruz. Çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“MAHALLEMİZE YAPILAN ÇALIŞMALAR GÜZEL”

Karşıova mahalle muhtarı Yusuf Azman, “Büyükşehir Belediyemizin mahallemizde yaptığı çalışmalar güzel. Yıllardır yapılmayan çalışmalar şu anda yapılıyor. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar bittikten sonra iyi olacak. Çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürümüz Burak Aslay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun” dedi.

“CENGİZ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Selendi ilçe sakinlerinden Emrullah Çelik, “İlçemize yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkürlerimizi sunuyor, çalışmaların devamını diliyoruz” dedi. 

“ÇALIŞMALARDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Selendi ilçe esnaflarından Betül Ekici, “Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize yapmış olduğu altyapı çalışmalarından çok memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum, çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

“SIKINTILARIMIZ SON BULACAK”

Selendi esnaflarından Nurullah Çetin, “İlçemizde yapılmakta olan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ederiz. İçme suyu sıkıntısı yaşıyorduk. Bu sıkıntılar inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün sayesinde son bulacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Zerrin Ağar