Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay denetimlerinden alnının akıyla çıktı. Raporda, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında 38 milyon TL’lik bütçe fazlası oluşturduğuna dikkat çekildi. Raporla ilgili detayları meclis üyeleriyle paylaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, “Sayıştay raporunda belediyemize ait herhangi bir sorgu veya kamu zararı ortaya konulmamıştır. Söz konusu raporda sadece 11 adet bulgu bulunmuştur. 2021 yılına ilişkin olarak net bütçe gelirlerimizde yüzde 28 artışla 1 milyar 471 milyon liralık bir bütçenin oluştuğu, gelirlerimizde hedeflerimize yüzde 115 ulaştığımız, giderlerimiz konusunda da yüzde 26’lık bir artış olduğu, 1 milyar 433 milyon liralık bir gider ile de yüzde 96 seviyesinde gider hedefimize ulaştığımız tespit edilmiştir.  Bütçe yönetiminde dengenin korunmasının sağlandığı ve 2021 yılında 38 milyonluk bir bütçe fazlası verdiğimiz de Sayıştay raporuyla tespit edilmiştir.” dedi.

Sayıştay’ın Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı denetimler sonucu hazırlanan rapor, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya tarafından meclis üyeleriyle paylaşıldı. 2021 yılı Sayıştay raporunun belediyeye ulaştığını ifade eden Yalçınkaya, raporun içeriğiyle ilgili bilgiler verdi.

Yalçınkaya şunları söyledi: “Sayıştay raporumuzda tüm önemli yönleriyle sunmuş olduğumuz bilgilerde belediyemize Sayıştay’a sunulan bilgilerin doğru ve güvenilir olduğu belirtilerek Sayıştay raporunda belediyemize ait herhangi bir sorgu veya kamu zararı ortaya konulmamıştır. Söz konusu raporda sadece 11 adet bulgu bulunmuştur. Bu bulguların tamamı tavsiye ve öneri niteliğindedir dolayısıyla sorguya alınmış ya da kamu zararı oluşturan herhangi bir hükme yer verilmemiştir. 2021 yılına ilişkin olarak net bütçe gelirlerimizde yüzde 28 artışla 1 milyar 471 milyon liralık bir bütçenin oluştuğu, gelirlerimizde hedeflerimize yüzde 115 ulaştığımız, giderlerimiz konusunda da yüzde 26’lık bir artış olduğu, 1 milyar 433 milyon liralık bir gider ile de yüzde 96 seviyesinde gider hedefimize ulaştığımız tespit edilmiştir.  Bütçe yönetiminde dengenin korunmasının sağlandığı ve 2021 yılında 38 milyonluk bir bütçe fazlası verdiğimiz de Sayıştay raporuyla tespit edilmiştir. Rapor Sayıştay’ın sitesinde yayınlanmıştır. Daha detaylı incelemek isteyen meclis üyelerimiz Sayıştay’ın sitesinden bakabilirler. Dolayısıyla sadece bulgu niteliğinde yer alan önerilerin bir kısmına katıldığımızı bir kısmına katılmadığımızı Sayıştay’a iletmiş bulunmaktayız. Herhangi bir kamu zararı ya da sorgu idaremizde bulunmamaktadır.” 

Editör: Onur Yılmaz