Saruhanlı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında başvurusu kabul edilen 60 çiftçiye, 10'ar adet olmak üzere toplam 600 adet zeytin kasası teslim edildi.

Belediye Şantiyesinde düzenlenen dağıtım töreninde Belediye Başkanı Zeki Bilgin, başvurusu şartlarını taşıyan çiftçilere zeytin kasalarını teslim etti.

Başkan Bilgin, burada yaptığı açıklamada ilçenin temel geçim kaynağı olan tarımı ve üreticiyi desteklemek için yeni projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.

Bu kapsamda toplam arazi miktarı 15 dönümden fazla olmayan dar gelirli ihtiyaç sahibi çiftçilere zeytin kasası desteğinde bulunduklarını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti; "Saruhanlı ilçemizin ekonomisi tarıma dayanıyor. Bizlerde zaman zaman çiftçilerimizi desteklemek için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda yeni bir projeyi daha hayata geçirmiştik. Projemiz kapsamında çiftçilerimize zeytin hasadında kullanılan bin adet plastik kasa dağıtmıştık. Bugün de bunun devamını yapıyoruz. Başvurusu kabul edilen 60 çiftçiye, 10'ar adet olmak üzere toplam 600 adet zeytin kasası dağıttık. Hayırlı olsun"

Üretimde devamlılığın sağlanması için üreticinin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Başkan Bilgin, önümüzdeki yıllarda da çeşitli yardımlarla üreticilere destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu yardımlardan faydalanmak isteyen üreticinin toplam arazi miktarının 15 dönümü geçmemesi ve arazisinin Saruhanlı ilçe sınırları içinde olması gerekiyor.

Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne dilekçe ile yapılacak başvurularda ÇKS Belgesi ve Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alınacak emlak kaydı ibraz edilecek. Tapusu üzerine olup ÇSK belgesinde zeytinlik kaydı olan üreticilere 10 adet zeytin kasası veriliyor.

Editör: Zerrin Ağar