Şehzadeler Belediyesi baharın gelişi ile sosyal etkinliklere hız verdi. Hafta sonunda Sancaklıbozköy’de 27. Kiraz Festivalini düzenledi. Festivale oğlum Gökhan ile birlikte katıldım. Vali Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, MHP İl Başkanı Murat Öner, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Şehzadeler MHP İlçe Başkanı Şener Özten, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgün Can, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir, Fatih Baybatur, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri de protokolde yerlerini aldığı Kiraz Festivalinde vatandaşın ilgisi büyüktü. Yoğun bir katılımla gerçekleşen festivalde yapılan kiraz yarışmasında en güzel kirazları üreten üreticiler altınla ödüllendirildi. Ahmet Songüler, Bilal Demir ve Fatih Baybatur’la izlediğim ve keyif aldığım festivalde Başkan Ömer Faruk Çelik, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikte yarışmaya katılacak kirazların tadına önce oğlum Gökhan ile birlikte tattık. Ben Ahmet Songüler’e “Kiraz dediğin böyle olur” dedim.

Kiraz Festivalinin organizesinin yükü de yine Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve ekibinin omuzlarındaydı. Misafirlere gözleme ve ayran dağıtıldı. Çocuk şenliğinde olduğu gibi Sancaklıbozköy Kiraz Festivalinde de halk eğlenceye susamış. Kiraz Festivalinde köylü kadınlar yerel sanatçı Ersin Karalar’ın söylediği hareketli şarkılar ve türkülerle pistte kurtlarını döktüler. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler’in tarım kenti olduğunu, tarıma duyarsız kalmadıklarını çiftçiler için pek çok proje ürettiklerini ve hep yanlarına olmaya özen gösterdiklerini belirterek “Sancaklıbozköy Mahallemiz kuzey yarım kürede açık alanda ilk kirazın hasat edildiği yer.  Bu yıl sıcaklar geç başlamasına rağmen çok şükür bu yıl da ilk kirazın hasadını yaptık ve gerçekleştirdiğimiz tören ile ilk hasadın sembolik satışını gerçekleştirdik. Bugün de kiraz festivali yapıyoruz. Güzel günlere kavuştuk. Neşemizin eğlencemizin daimi olmasını diliyorum” dedi.

Festivalde Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Valimiz Yaşar Karadeniz de birer konuşma yaptılar. Üreticilerin yetiştirdiği kirazlar değerlendirildi ve üreticiler altınla ödüllendirildi. Ankara’nın ünlü sanatçısı Ankaralı Coşkun da festivale coşku kattı. Oğlum Gökhan ile izlediğimiz Kiraz Festivali topluma moral verdi desek abartı etmiş olmayız. Şehzadeler Belediyesinin etkinlikleri devam edecek. 3 Haziran Cuma günü de Manisa Cumhuriyet Meydanında bir konser düzenlendi. Sanatçılar Bilal Soner ve Ekin Uzunlar konserine Şehzadeler Belediye başkanı Ömer Faruk Çelik “Hepinizi bu konsere davet ediyorum” dedi.