Manisa Futbol Kulübü, cumartesi günü deplasmanda Sarıyer’le karşılaştı. ‘Konuk oldu’ demeye dilim varmıyor çünkü Sarıyer’de misafir gibi ağırlanmadı.

90 dakika boyunca, futbolcusundan taraftarına, yöneticisinden teknik heyetine, maçın hakeminden hatta kendi takımlarına kadar;

KÜFÜR, KÜFÜR, KÜFÜR…

Manisa Valisi Ahmet Deniz’in Batman’da başlattığı ‘Küfürsüz tribün’ün Türkiye’de herkese örnek olması gereken bir proje…

Sarıyer taraftarının dışında ‘şeref’ tribününde yer alan bazı şahısların hal ve hareketleri, Manisa Futbol Kulübü yöneticilerine yönelik saldırıları ve hakaretlerini söylemeden geçmeyeceğim.

Kadınların ve çocukların yer aldığı ‘şeref’ tribününde gözü dönmüşlerin işi yok.

Holiganlık yapacaklarsa kale arkası tribününde geniş yer vardı.

Türk futbolunun kangreni ve kamburu haline gelen bu ‘holigan taraftar’ profilinin bir an önce değişmesi dileğiyle…

Karşılaşma 2-0 sürerken Sarıyer taraftarının ‘Üç, üç, üç’ tezahüratlarını maç sonunda gerçekleştiren Manisa Futbol Kulübü oyuncularını ve teknik heyetini tebrik ediyorum.

Maça istediği gibi başlayamadı Manisa Futbol Kulübü… Hüsnü ile öne geçen Sarıyer, ikinci yarının başında Erman’ın kendi kalesine attığı talihsiz golle bir anda 2-0 yaptı durumu.

Sezon başında sonradan girdiği oyunlarda farkını gösteren Sinan Kurumuş, yine ‘Durun maç daha bitmedi’ dedi. Nizamettin’le skora denge geldi.

Maçta son sözü ise ‘kaderin bir cilvesi olsa gerek’ yeni transfer Ali Çamdalı söyledi. Klas golle Manisa FK’ya çok önemli bir galibiyet getirdi Ali.

Sarıyer takımı skor olarak maçı önde götürdüğü dakikalarda bile Manisa FK’ya oyun olarak üstünlük koyamadı.

Manisa FK, kabuğunu biraz geç kırdı ama ‘şampiyonluk’ adayı bir takıma galibiyet için 30 dakika da yeter…

Son dakikada, üstelik 2-0’dan 3-2’ye dönen maç, şampiyonluğun müjdecisi olabilir…

Şimdi gelecek hafta Samsunspor’la belki de şampiyonluk maçı var.

‘Şampiyonluk’ kelimesi için erken bir hafta olabilir ama psikolojik olarak kazananın çok yol alacağı bir 90 dakika olacak.

Sarıyer’i, Sarıyer’e dar eden Manisa FK, Samsunspor’u da eli boş gönderecektir. Kimsenin şüphesi olmasın…