İtalya Euro 2020 açılış maçında ev sahibine farklı yenildik. Bizim çocuklar bize hayal kırıklığı yaratacak bir başlangıç yaptılar. Açılış istediğimiz gibi olmadı. Balon gibi patladık. İtalyanlar futbol oynadı. Roma’da Olimpiyat Stadında oynadığı 9 Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası maçlarında yenilmeyen İtalya karşısında Merih’in kendi kalemize attığı golden sonra moralimiz bozuldu. Direncimiz düştü. İmmobile ve İnsigne’nin golleri ile korktuğumuz başımıza geldi. İtalya’ya 3-0 yenildik. Bizim için sancılı İtalya için rüya gibi bir başlangıç oldu. Bizim beğenmediğimiz Roberto Mancini İtalya Milli Takımının başında bizim çocuklara futbol dersi verdi. Gerçekler acıdır. Mahkum oynadık kaybettik. Karşımızdaki milli takım 27 maçtır Roma Olimpiyat Stadının imparatoru. Oynadığı maçları kazanmış sahadan hiç boynu bükük ayrılmamış. Daha önce Galatasaray’ı çalıştıran İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini giyimi ile kuşamı ile açılış maçının ilgi odağıydı.

ROMA’DA HER YER KIRMIZI BEYAZDI

Görkemli bir açılış yapıldı. İtalya Roma Olimpiyat Stadında pandemi nedeniyle stat kapasitesinin %25’i kadar seyirci girişine izin verilen Türkiye-İtalya maçını on beş bin dokuz yüz kırk altı kişi takip etme fırsatını yakaladı. Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda’dan gelen 3 bin taraftar 90 dakika boyunca ay yıldızlı ekibimize coşku ile destek verdi. Gündüz de Roma sokaklarında gün boyunca maç coşkusunu doyasıya yaşadı. Türk futbolseverler kırmızı beyaz formaları ile şehirde tur atıp marşlarla Roma’yı inletti. Benim de Roma’da aşk çeşmesinde dilek dilediğim yerde Avrupalı gurbetçilerimiz ay yıldızlı bayrağımızla dilekte bulunduğunu öğreniyorum. Ama şampiyonanın favorisine yenilmekten kendimizi kurtaramadık.

İTALYA FİNALE NAMZET

Elbette Milli Takımımız bu değil. Bu maçtan önce hayal gücümüzü doruklara çıkarmış bir millet olarak İtalya’nın gücünü görmemezlikten gelmek ayaklarımızın yere iyi basmamasının bir işareti değil mi? Milletçe üzüldük ama gerçekleri görebildik mi? Bu maçtan ders çıkarabildik mi? Gerçekler acı biber gibidir. Acısı yürekleri yakar. İtalya’yı tarihimizde hiç yenememişiz. İtalya’nın gruptan birinci çıkacağını katı savunma sistemini iyi uygulayan takım olduğunu tecrübe ve kalitelerinin bizden çok ama çok yüksek olduğunu bildiğimiz halde ay yıldızlı forma ile İtalya karşısında genç ve dinamik bir kadro ile çıkmanın yüksek beklentiler içerisindeydik. A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş sahaya ideal 11’i sürdü. İtalya’da Fransa’da ve Avrupa’da futbol oynayan futbolcularımız İtalya karşısında hırslarına yenik düştüler. Hakan Çalhanoğlu Milan’da oynamasına rağmen arkadaşları ile birlikte İtalya futbolu karşısında hiç varlık gösteremediler. Bizleri üzen İtalya’ya 3-0 yenilmek değil. Türk’ün gücünü Roma’da ortaya koyamamaları. Kalede Uğurcan olmasaydı. Zaten maç ilk yarıda kopmuş olacaktı. Olan oldu. Bir an önce Şenol Güneş’in dediği gibi kendimizi toparlayıp ayağa kalkmamız gerekiyor. Gruptan çıkmak istiyorsak özgüvenimiz yerinde olmalı. Aksi halde işimiz zor. Oğlum Gökhan ise gruptan çıkarız diyor. Belki İtalya maçı üzüntüsünden olacak onun kadar rahat değilim. Bu oynadığımız oyun Galler ve İsviçre’yi yenmemize yetmez.