Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Salihli ilçesinde Poyrazdamları ve Eldelek Mahalleleri arasında gerçekleştirilen yol yapım çalışmalarını inceledi. İncelemeler sırasında Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Salihli Belediyesi Başkan Yardımcıları İbrahim Karaca ve Serkan Sözer, Salihli Muhtarlık İşleri Müdürü Mustafa Gün de yer aldı. Mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüşen Öztozlu, bölgedeki mahallelerin sıkça kullandığı güzergahta yapılan yol çalışmasının hayırlı olmasını diledi.

MUHTARLAR MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Poyrazdamları Mahalle Muhtarı Harun Yaşa, “Gördes ve Salihli ilçeleri arasındaki yolda Poyrazdamları ve Eldelek arasındaki bölüm yıllardır büyük bir sorundu. Bu yolun yapımına başlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun” diye konuştu.

Eldelek Mahalle Muhtarı Akın Ünal, “Poyraz-Eldelek arasındaki yol çok dar ve zemini bozuktu. Şimdi zeminine malzeme serimine başlandı. Belediye Başkanlarımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürler” dedi.

KAZASIZ BELASIZ KULLANILSIN

Salihli Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Karaca, “Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliği içerisinde her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda çok yoğun olarak kullanılan, onlarca köyümüzün kullandığı bu hattın kullanımı, sıkıntı olmaya başlamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın talimatları ve organizasyonuyla çalışmalar tamamlanıyor. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bir kullanım diliyorum” diye konuştu.

‘KISA ZAMANDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULACAK’

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, “Salihli ilçemizde Ankara asfaltı olarak bilinen karayollarından Eldelek-Poyraz ve daha sonra Gördes ilçemiz yolunda bulunan yaklaşık 30 mahallemize hizmet veren ana güzergahtayız. Burası bir grup yolu. Yaklaşık 7 buçuk kilometrelik kısmında herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Bu bölümün yol kaplamasında yıpranmalar ve çökmeler meydana geldi. Yolun platformu oldukça dardı. Biz burada çift taraflı bir genişletme yaptık. Bu sayede yolun genişliğini 8 metreden daha fazla hale getirdik. Bu bölgede tarımsal faaliyetlerin yoğunluğu ve ilçemizin bağlantısını sağlayan karayolu niteliğinde olduğu için tonajlı araçların buradaki araç trafiğine etkisi de çok yüksek. Burada gerekli zemin iyileştirmelerini tamamladık. Temel çalışmalarına başladık. En kısa zamanda da üst kaplamasını tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Editör: Onur Yılmaz