Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan’ı ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Ziyarette Manisa Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Yusuf Karaman, Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nagihan Eroğlu, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç da hazır bulundu.

10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, koronavirüs pandemisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Karadeniz, Manisa'da vefat sayısının bir buçuk ay öncesine göre 10'da 1'ine düştüğünü belirtti.  Dünya olarak zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Vali Karadeniz, yaşanan herhangi bir afete karşı Türkiye olarak dünyaya örnek olacak şekilde müdahalelerde bulunduklarını açıkladı.

Vali Karadeniz, "Yoğun bakım ünitelerimizde hiçbir sıkıntı yok, boşluklarımız var, rahatlıkla yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımıza sadece Covid-19 değil diğer hastalıklarda da hizmet verebilecek durumdayız. Kapasitelerimiz dolu değil. Şu anda sağlık hizmeti verme kapsamında hastanelerde hiçbir sorunumuz yok." ifadelerini kullandı.

Vali Karadeniz, ziyaretine gelen iki Covid-19 hastası olduğunu sonradan öğrendiğini açıklayarak maskenin önemine, "Rakam tartışmıyorum. Tabii ki tedbirler çok önemli. Sanıyorum burada vatandaşımızın yakınındaki hastalardan, vakalardan ve vefat eden hastalardan etkilenmesinin de kendi tedbirlerini almasında önemli rol oynadığını düşünüyorum. Kişisel düşüncem bu. İnsanımız artık bu tedbirleri biraz daha özümsedi ve uyguluyor. Hastalığın bulaşmasını önlemenin en temel şeyi bu maske. Makamıma ziyarete gelen sonradan Covid-19 hastası olduğunu öğrendiğim (farklı zamanlarda) iki kişi de ağırlamıştım. Bunu sonradan öğreniyorsunuz. Ama maske takılı olduğu için herhangi bir sorun yaşamadım. Dışarıdan ziyade bulaş daha çok ev içinde." diyerek dikkat çekti.  Manisa'daki büyük kuruluşların da büyük fabrikaların da aşılanacağını söyleyen Karadeniz, “Ne olursa olsun aşı yaptıracağım” dedi.

Vali Karadeniz, maske ve mesafe kuralına dikkat edilmesi gerektiğini, kurallara uymanın önemli olduğunu ifade ederek, eğer kurallara uyulmazsa 1 ay önceki durumların yaşanabileceğini vurguladı.

Editör: TE Bilişim