Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına değinen Manisa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Devrim Balı, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ülkemizde son yıllarda ne yazık ki kronik bir sorun haline gelmiştir. Pandemi sürecinde fedakâr çalışmalarıyla dünya ölçeğinde örnek çaba gösteren sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet artık son bulmalı. Her geçen gün dozajı artan şiddet eylemleri, artık sadece sağlık çalışanlarımızı değil, aslında bütün toplumun nitelikli sağlık hizmetlerine ulaşımını da tehdit etmektedir.“ diyerek durumun ciddiyetini belirtti.

“ŞİDDET HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Başkan Balı açıklamasının devamında, “2021 yılı “Sağlık Çalışanları Yılı” ilân edilmiş olmasına rağmen sağlık çalışanlarına şiddet azalmak bir yana her geçen gün artmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde görev yapan hemşire Gülhan D.’nin hamile olduğunu belirtmesine rağmen maruz kaldığı şiddet, yine Esenyurtta acil serviste yaşanan bıçaklı saldırgan dehşeti ve son olarak görevi başında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hemşire Ömür Erez, saldırganlığın boyutlarını gözler önüne sermektedir. Biz eczacılar da korumak, iyileştirmek ve yaşatmak için kesintisiz ve nitelikli sağlık-ilaç hizmeti sunarken her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile yaşamak istemiyoruz. Sağlık çalışanlarını güvensizlik duygusu içerisinde tükenme noktasına getiren bu gidişata artık dur denilmeli.” diye konuştu.

“ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ETKİN YASALARLA MÜMKÜN”

Ecz. Devrim Balı sözlerine şöyle son verdi: “Başta meslektaşlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin normalleşmesine asla izin vermemeliyiz.  Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için geniş kapsamlı, etkin yasalar geliştirilmeli. Cezasızlığın birçok kişiye cesaret verdiği, göz önünde tutularak koruyucu, caydırıcı ve önleyici gerçekçi önlemlerin en kısa sürede hayata geçirilmelidir.” HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim