Manisa Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şubesi başta olmak üzere STK’ların ve CHP eski milletvekili Tur Yıldız Biçer’in de aralarında bulunduğu grup basın açıklaması düzenledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Tüm uyarılarımıza rağmen şehir hastaneleri faaliyete geçirmeye başlamıştır. Manisa Şehir Hastanesi de bugünlerde açılış hazırlıkları yapmaktadır. Konumu nedeniyle eleştirilen şehir hastaneleri ücretli olacak laboratuar ve radyolojik görüntüleme hizmetleri nedeniyle cep yakacağa benziyor.

Bütün uyarılarımıza rağmen açılması planlanan Manisa Şehir Hastanesi personel görevlendirilmesiyle de bir adaletsizliğe imza atmak üzere.

Açılacak olan şehir hastanesine ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesinden kendi personel ihtiyaçları göz ardı edilerek yaklaşık 30 ebe arkadaşımızın şehir hastanesinde çalışmak üzere görevlendirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Arkadaşlarımızın ruh sağlığı hemşireliği konusunda profesyonel yaklaşım ve tecrübeleri de yok sayılmıştır.

Şehir hastanesine gönderilmek istenen ebe arkadaşlarımızın ruh sağlığı hastanesinde çalışma sürelerinin 10 ile 23 sene arasında olduğu görülmektedir.

Yıllar önce kimse ruh sağlığı hastanesinde çalışmak istemezken ebe arkadaşlarımıza hemşirelik yeterlik sertifikası verip cefasını çektirdiniz.

2007 yılında sağlık ocaklarının kapatılmasıyla doğumevine tayin isteyen ebe arkadaşlarımız yine aynı şekilde haksızlığa uğramış yine zorunlu bir şekilde ruh sağlığı hastanesine tayin edilmişlerdi. Bugün yine ebe olmaları ve yeni açılacak olan şehir hastanesindeki personel açığı bahane edilerek yıllardır özveriyle çalıştıkları ruh sağlığı hastanesinden zorunlu bir şekilde gönderilmektedirler. Personel açığı bu kadar fazlayken görevlendirmeye neden sağlık müdürlüğünde sekreter olarak çalışan ebelerden başlanmadığını yetkililere soruyoruz.

Personel ihtiyacı bu kadar yüksekken neden hemşire ve ebelere görevlerinin alt pozisyonu olan sekreterlik yaptırılmaktadır?

Ahmetli biriminde görevli olan Başhekim yardımcısının yine o birimde görevli eşi ve ebe olan yengesi de bu atamalarda görev alacak mı?

Bize isteğimiz dışında görev verebilmeniz için ilk önce görevlendirmelerin adaletli yapıldığını ispatlamanız gerekmektedir.

İş huzuru ve barışımız için görevlendirmelerin şeffaf, adil ve siyasi torpilden uzak bir şekilde yapılmasını istiyoruz.

Bunun dışında yapılacak olan bütün görevlendirmeler nedeniyle kapınızı aşındırmaktan geri durmayacağız.

Bizler sağlık çalışanları olarak bağlı olduğumuz sendikalar aracılığıyla attığınız her adımın peşinde, verdiğiniz her kararın ensesinde olacağız.”

Editör: TE Bilişim