Türkiye'de bayramdan sonra uygulanacak yeni tip koronavirüs önlemleriyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla görüşme yapan gazeteci Candaş Tolga Işık, Fahrettin Koca'nın yeni dönem ile ilgili verdiği bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı.

BAYRAMDAN SONRASI İÇİN İYİ HABERLER

Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında dört aşamalı normalleşme planının birinci aşama 11 Mayıs'ta başlamış; pazar yerleri, kuaförler, güzellik salonları ve AVM'ler açılmıştı.

İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında, üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında, dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı.

Bayramdan sonra normalleşme takviminin ikinci aşamasına geçilecek süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bayramdan sonra alınacak önlemlerin önceki önlemlere göre daha yumuşak olacağını dile getirdi.

TEDBİRE DEVAM

Candaş Tolga Işık, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştum, 'Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar 'sert' olmayacak." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim