Manisa’da Tabip Odası, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Sendikaların ve sağlık örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasında söz alan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, çarpıcı ifadeler kullandı. Son bir yıl içerisinde hastanenin sürekli küçülme yönünde yol izlediğini kaydeden Duran, “Son bir yıl içinde hastanenin 200’e yakın yatağı devre dışı bırakıldı. 2016 yılından bu yana hastanede çalışma barışı bozuldu, hastaneye uzun yıllar emek veren personele kötü davranıldı, tüm çalışanlara mobbinge varan baskı uygulanmaya başlandı. Son bir yılda hastaneden 10 hekim planları dışında istifa ederek, tayin isteyerek ya da emekliye zorlanarak ayrılmak zorunda bırakıldı. Yıllarca hastanede çalışan ebe ve hemşireler, istemleri dışında zorunlu olarak Şehir Hastanesi’ne gönderildi.” dedi.

Manisa’da Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen sağlık sendikaları ve diğer sivil toplum kuruluşları, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklama yaptı. Tabip Odası’nın açıklamasına Türkiye Psikiyatri Derneği Manisa Şubesi, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Manisa Şubesi, Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi, SES Manisa Şubesi, Genel Sağlık İş Manisa Şubesi ve Türk Sağlık İş Manisa Şubesi de destek verdi.

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken basın açıklamasında, son dönemde değişik gerekçeler gösterilerek servislerin kapatıldığına, yatak sayılarının azaltıldığına ve hastanenin işlevsizleştirilmeye çalışıldığına vurgu yaptı.

Manisa’daki hastaneye bağlı bulunan illerden gelen taleplerin azalmadığını yönetime defalarca ilettiklerini ancak uyarıların gözardı edildiğini savunan Duran, “Son bir yıl içinde hastanenin 200’e yakın yatağı devre dışı bırakıldı. Manisa’da son yıllarda iki büyük hastane yapılmasına rağmen ruh sağlığı hastanesi yapımı öncelenmedi. Yeni bir ruh sağlığı hastanesi yapılmadan bu hastanenin kapatılması ya da küçültülmesi ruh sağlığı hastaları ile yakınları için büyük mağduriyetlere neden olacaktır.” dedi.

Hastanede yaşanan küçülmenin baskısını, sağlık çalışanlarının giderek daha fazla hissettiğini söyleyen Duran, “Sağlıkta dönüşüm süreci ile ruh sağlığı hastanesi de yıkımı yaşamaya başladı. 2016 yılından bu yana hastanede çalışma barışı bozulmuş hastaneye uzun yıllar emek veren personele kötü davranılmış, tüm çalışanlara mobbinge varan baskı uygulanmaya başlanmıştır. Son bir yılda hastaneden 10 hekim planları dışında istifa ederek, tayin isteyerek ya da emekliye zorlanarak ayrılmak zorunda bırakılmışlardır. Yıllarca hastanede çalışan ebe ve hemşireler, istemleri dışında zorunlu olarak Şehir Hastanesi’ne gönderilmiştir. Sonuç olarak hastane iyi yönetilememektedir.  Bu kötü yönetim hem idari hem de mali açıdan yaşanmaktadır. 5 yıl önce en iyi kar eden hastanelerden biri olan ruh sağlığı hastanesi, şuan çalışanlara döner sermayelerini ödeyemez durumdadır. Hastane içinde yapılan ihaleler şaibelidir.” ifadelerini kullandı.

Şahut Duran, açıklamayı şöyle sonlandırdı: “Tüm iyi niyetli çabalarımızın ve itirazlarımızın karşılık bulmaması sonrası konuyu kamuoyu ile paylaşmayı sorumluluk olarak bildik. Severek, özveriyle, ekip ruhu içerisinde mesleğimizi icra ettiğimiz bu hastanede hizmet alan hastalarımız adına, mesleğimiz adına, huzurlu bir ortamda çalışmak adına hastanemize sahip çıkıyor, yetkilileri sesimize kulak vermeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim