Manisa’da çekilen fotoğraflar, vatandaşların koronavirüs tedbirlerini ikinci plana aldığını gözler önüne serdi. Vaka sayılarının düşmesi ve hava şartlarının da mevsim normallerinin çok altında seyretmemesi Manisalıların sokağa akın etmesine neden oldu. Risk haritasında haziran-temmuz ayları dönemine göre bir hayli olumlu gelişmeler göze çarpıyor ancak dikkat edilmemesi durumunda vakaların hızlı bir şekilde tırmanacağını da akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

Koronavirüs tedbirleri, ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da da uygulanırken, Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği Hayat Eve Sığar adlı uygulamadaki yoğunluk haritası da Manisa özelinde kırmızıdan maviye doğru dönüyor.

Manisa’da uzmanların açıklamaları da vaka sayılarının sevindirici derecede düştüğünü doğruluyor. Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, yaklaşık 1 hafta önce yaptığı açıklamada Manisa’da haziran-temmuz aylarında günlük 2 bin 500’lere dayanan vaka sayılarının şu dönemde 50-100 arasına düştüğünü ifade etti.

Ancak Manisa’daki bu güzel tablonun daha iyiye gitmesi ya da en azından artış göstermemesi adına vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Manisalıların, sokağa çıkma yasağının olmadığı saatlerde kentin işlek caddelerinde yoğun kalabalıklar oluşturduğu gözlerden kaçmadı.

Manisa’da geçtiğimiz Cuma günü çekilen fotoğraflar, vatandaşların vakaların azalmasıyla bir nebze rehavete girdiklerini ve önlemleri umursamadıklarını kanıtlar nitelikteydi.

Öte yandan Manisa’da yetkililer, Manisalıların bu konuda dikkatli olmaları talebinde bulundu. Virüsün henüz tam anlamıyla sona ermediğini ve olası bir dikkatsizlik durumunda çok hızlı bir şekilde artış göstereceğini vurgulayan yetkililer azami dikkat etmeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Editör: TE Bilişim