Wuhan'da koronavirüsle mücadelenin önemli merkezlerinden biri olan Wuhan Wuchang Hastanesi'nin direktörü Liu Zhiming'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

HAYATINI KAYBEDEN İKİNCİ ÜST DÜZEY DOKTOR OLDU

Şu ana kadar 1869 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgınıyla mücadele eden Çin'de, salgın nedeniyle şok bir ölüm daha yaşandı. Salgının merkezi olan Wuhan'da bulunan en büyük hastanenin direktörü Liu Zhiming, yerel saatle sabah 10.30'da hayatını kaybetti. Liu Zhiming, koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden ikinci üst düzey doktor oldu.

DEVLET TELEVİZYONU DUYURDU

Çin devlet televizyonu bu sabah 10:30'da doktor Zhimming'in tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdiğini duyurdu. Acı haber dünya basınında dahi şok etkisi yaratmış durumda...

MİLYONLARCA ÇİNLİ YASA BOĞULMUŞTU

Daha önce koronavirüs salgınıyla ilgili erken uyarılarda bulunduğu ortaya çıkan Li Wenliang hayatını kaybetmiş, milyonlarca Çinli Li için yas tutmuştu. Üst düzey Çinli bir yetkilinin Cuma günü yaptığı açıklamada şimdiye kadar 1716 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı ve bunlardan 6'sının hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

ÖLENLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1869'a yükseldiğini duyurmuş, toplam enfekte kişi sayısını ise 72 bin 436 olarak açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim