Daha önce de Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com adlı internet sitemizden dile getirdiğimiz bir sorun, yetkililerin dikkatini çekti.

Son olarak geçtiğimiz hafta içerisinde MHP eski il başkanlarından Ziya Elmalı’nın kalp krizi teşhisiyle Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne getirilmesi, ancak kardiyoloji uzmanının olmaması nedeniyle hayatını kaybetmesi gözleri Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çevirdi.

Elmalı’nın ölümü ve daha önce yaşanan ölümlerle birlikte derlediğimiz habere Manisa İl Sağlık Müdürlüğü cevap verdi ve hastanede kardiyoloji uzmanının görev yaptığını iddia etti.

Ancak müdürlüğü yalanlayan ilk kaynaklardan biri, Merkezefendi Devlet Hastanesi tarafından her gün paylaşılan hekim listesi oldu. Günlük paylaşılan hekim listelerinde kardiyolog olmaması gözlerden kaçmadı.

Aynı şekilde Merkezefendi Devlet Hastanesi’nden kardiyoloji için randevu talep edildiğinde hastanede görevli hekimin olmadığı ortaya çıktı.

Bütün bu gelişmelerin yer aldığı haberimiz sosyal medyada büyük ilgi görürken, Manisalılar duruma adeta isyan etti.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, gelen bu tepkiler üzerine Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin hekim listesine kardiyoloji uzmanını da ekledi.

Hastanenin sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında yaklaşık yarım saat önce paylaşılan hekim listesinde bir kardiyoloji uzmanının da bulunması dikkatlerden kaçmadı. Açıklanan listeye göre 17 Haziran Pazartesi günü hastanede kardiyoloji doktoru olarak Uzm. Dr. Nihat Madak görev yapacak. Listede daha önceleri kardiyoloji uzmanı bulunmuyordu.

Editör: TE Bilişim