Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında ilk kez il bazında koronavirüs rakamlarını açıkladı. Manisa, bakanın açıkladığı ilk 10 il arasında olmasa da 65 koronavirüs vakasıyla bölgesinde İzmir ve Denizli’nin ardından 3’üncü sırada yer aldı.

Sağlık Bakanlığı’nın, koronavirüsle ilgili olarak açtığı https://covid19.saglik.gov.tr/ isimli internet sitesinde, koronavirüs testinin yapıldığı 73 laboratuarın bilgisi yer aldı. Manisalıların en çok merak ettiği konulardan olan ‘Manisa’da test yapılıyor mu?’ sorusu da bu bilgiler ışığında yanıtını buldu.

Sitede yer alan listeyle Manisa’da test yapılmadığı ortaya çıktı. Manisa’daki vakalar, test için belirlenen il olan İzmir’e gönderiliyor. İzmir’de test yapılabilen iki yer var. bunlardan biri İzmir Halk Sağlığı Laboratuarı, diğeri de İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Bakan Koca, açıklamasında test yapılan yerlerin sayısının 89’a çıkacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Manisa’da da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sulta Hastanesi ya da Manisa Şehir Hastanesi’nin test merkezlerinden birisi olma ihtimali bulunuyor.

Bu ihtimalin gerçeğe dönüp dönmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

İşte bakanlığın laboratuar listesi:

https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/laboratuvar-listesi

Editör: TE Bilişim