Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilgilendirme sitesinde salgının başından bu yana ilk kez iller bazında veriler açıklandı. Açıklanan verilere göre Manisa’da haftalık ortalama 617 kişiye, günlük de ortalama 88 kişiye koronavirüs teşhisi konuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatları doğrultusunda açıklanan bu rakamlar, Manisa Tabip Odası’nın açıklamalarıyla hemen hemen örtüşüyor. Haziran-temmuz aylarında günlük vaka sayılarının 3 binlere dayandığını ifade eden Duran, son dönemde ise bu sayının 50 ile 100 arasında değiştiğini söylemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz Perşembe günü yapılan Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Koca koronavirüs vaka açıklamalarında yeni bir döneme geçileceğini ve haftalık bazda illerin vaka sayılarının açıklanacağını duyurdu.

Bakan Koca’nın bu açıklamaları doğrultusunda ilk olarak pazartesi günü Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs bilgilendirme sitesinde 81 ilin haftalık bazda vaka oranları açıklandı. 

Açıklanan rakamlar 100 bin kişi üzerinden yapılırken, Manisa’da haftalık 100 bin kişi üzerinden açıklanan pozitif vaka oranı 42,52 oldu. Bakan Koca konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz.” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamasında illerin vaka sayıları net olarak verilmedi ancak duyurulan oranlar üzerinden yapılan hesaplamalarla illerin günlük ve haftalık vaka sayıları ortaya çıkıyor.

Manisa’nın nüfusu, son sayıma göre 1 milyon 416 bin 616 kişi. Rakamlar 100 bin kişi üzerinden hesaplanıyor ve verilen 42,52’lik orana göre Manisa’da haftalık pozitif vaka sayısı ortalama 617 kişiye denk geliyor. 617 rakamı da 7 güne bölündüğünde ortalama Manisa’da günlük vaka sayısı 88 olarak hesaplanıyor.

TABİP ODASI’NIN VERİLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatları doğrultusunda açıklanan bu rakamlar, Manisa Tabip Odası’nın açıklamalarıyla hemen hemen örtüşüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde www.manisakulishaber.com canlı yayınına katılan ve Manisa’da koronavirüsle ilgili son durumu değerlendiren Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran da benzer açıklamaları yapmıştı.

Haziran-temmuz aylarında günlük vaka sayılarının 3 binlere dayandığını ifade eden Duran, son dönemde ise bu sayının 50 ile 100 arasında değiştiğini söylemişti.

Editör: TE Bilişim