Celal Bayar Üniversitesi'nde(CBÜ) yetişen ilk profesör olan, ürolojik kanserler konusunda çalışmalarıyla Türkiye'de dünyada tanınan Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Üroonkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof.Dr. Talha Müezzinoğlu'nun akademik çalışmaları alanında örnek olmaya devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında katıldığı tıp kongrelerinde CBÜ'yü ve Manisa'yı başarıyla temsil eden Müezzinoğlu, son olarak davet edildiği "Dünya Kanser Liderleri" zirvesiyle de başarısını tescilledi.

BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR
Davetten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Prof.Müezzinoğlu, başarının CBÜ'nün ve Manisa'nın olduğunu söyledi şöyle konuştu; " Türkiye Üroonkoloji Derneğinin Genel Sekreterliğini yaptığım bu dönemde yönetim kurulundaki diğer meslektaşlarım ve başkanımızla birlikte derneğimizi sadece sınırlarımız içerisinde değil, hem bölgemiz de hem de dünya çapında duyurmak, tanıtmak ve kabul edilen bir bilimsel otorite olmasını sağlamak için çalışmalar yapmaktayız. Bunun ilk aşaması olarak iki yılda bir gerçekleştirdiğimiz kongremize bölgemizdeki tüm karar verici bilim insanları davet edildi. Ayrıca derneğimiz Dünya Üroonkoloji Federasyonu ve Uluslar arası Kanser Kontrol Birliği ile birlikte çalışmaktadır. Bu yıl Avustralya'da gerçekleşecek olan Uluslararası Kanser Kontrol Birliği kongresinde de Hacettepe Üniversitesinden Prof.Dr.Tezer Kutluk'un başkan olacak olması da ayrıca çok sevindiricidir. Buraya Türk Üroonkolojisini temsilen davet edilerek bir başka Türk bilim insanına destek olmak, ona oy verecek olmak da ayrıca sevindirmektedir. Böylece önümüzdeki yıllarda el ele vererek uluslararası arenada hem derneklerimizi hem de bu sayede ülkemizdeki bilim düzeyini tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulacağız. Dünya Kanser Liderleri zirvesi daveti kanser alanındaki aktivitelerimiz ve çalışmalarımız sonucunda Uluslar arası Kanser Kontrol Birliği ve partnerleri olan Dünya Sağlık Teşkilatı, Uluslar arası Kanser Araştırmaları ile Atomik Enerji Ajansları tarafından yapıldı."

DÜNYA KANSER KONGRESİ'NDE BİLİMSEL ÇALIŞMA
Toplantıya katılmanın önemli olduğunu ve Türkiye'yi temsil edecek heyette olmanın gelecek adına önemli olduğunu söyleşen Prof. Talha Müezzinoğlu, " Dünya Kanser Kongresi'ne " katılımın da çalışmalar ile olacağını söyledi. Müezzinoğlu; Bu toplantıya şehrimizi, üniversitemizi, üroonkoloji camiasını ve tabii ki ülkemizi temsilen katılacak olmaktan büyük onur. Ayrıca eşzamanlı olarak yapılacak olan Dünya Kanser Kongresine de bilimsel çalışmaları ile katılacağım.

DÜNYA KANSER LİDERLER ZİRVESİ NEDİR?
Dünya Kanser Liderler Zirvesi küresel kanser kontrolünü sürdürmek için her yıl gerçekleşen "Dünya Kanser Kongresi" ile birlikte gerçekleştirilen yüksek düzey politikaların belirlendiği bir toplantıdır. Bu zirvede dünya çapında önemli karar vericiler bir araya gelerek kanser ile ilgili ortaya çıkan sorunları tartışarak çözüm seçeneklerini belirlemektedir. "Dünya Kanser Liderleri" zirvesinin ana hedefleri; kanserin global bir sağlık sorunu olduğu konusunda lider karar vericileri bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak, kanserin yaygınlığının nasıl önlenebileceği ile ilgili yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi ve paylaşılması için bir ortam sağlamak, kansere karşı küresel bir eylem oluşturmayı desteklemek için zorlayıcı ve net bir mesaj tanımlama ile politikacılar ve politika yapıcılar için uluslararası halk sağlığı gündeminin üst sırasına kanserin yer almasını arttırıcı kuvvet oluşturmak için çalışmalar yapmaktır.

DÜNYADAN 250 UZMAN
2013 yılında Cape Town'da yapılan en son "Dünya Kanser Liderleri" zirvesine tüm dünyadan davet edilen sadece 175 yüksek düzey kanser uzmanı katılmıştır. Bu yıl gerçekleşecek olan zirvenin ana konusu "Kanser kontrolünde ekonomi" olacaktır ve yaklaşık tüm dünyadan sadece 250 uzman davet edilmiştir.
Editör: TE Bilişim