Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisi Türkiye’de şehir hastaneleri sayesinde etkisini yükseltemedi. Pandemi döneminde hem yoğun bakım hem yatarak ve ayakta tedavilerde yükü aldı. Aşılamanın hızlanmasına da destek verdi.  

  Türkiye genelinde faaliyette olan şehir hastaneleri sağlıkta çıtayı yukarı çekti. Şehir hastaneleri Covid-19 pandemisiyle mücadelede Türkiye’nin elini güçlendirdi.  Ayrıca aşılama çalışmalarının hızlanmasında faydalı oldu. 

  BİR YILDA 15 MİLYON HASTA

  Bursa, Isparta, Kayseri, Konya, Mersin gibi büyük illerde bulunan şehir hastaneleri hem il içerisinden hem de komşu illerden hasta kabul ederek Anadolu’nun sağlık yükünü aldı. 10 şehir hastanesi bir yılda 15 milyon hastaya hizmet verdi. Ayrıca 1 milyona yakın ameliyat gerçekleştirildi. Bursa, Kayseri, Konya, Elazığ, Erzurum, Yozgat, Isparta, Manisa, Mersin, Eskişehir şehir hastanelerinden alınan rakamlar, sağlık alanında söz konusu hastanelerin önemini gözler önüne seriyor.

 Manisa 

Manisa’ya şifanın yanı sıra ekonomik anlamda da katma değer sağlayan Manisa Şehir Hastanesi yılda 1,5 milyon hastaya hizmet veriyor.  İHA

Editör: TE Bilişim