Türkiye genelinde özellikle aşı kampanyalarının artmasının ardından yaşanan olumlu gelişmeler ile düşüşe geçen vaka sayıları, ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da da azalmaya başladı. Koronavirüs yoğunluk haritalarında Manisa genelinde bir azalış göze çarparken Turgut ve Soma ilçelerindeki yoğunluk endişelendirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan koronavirüs yoğunluk haritaları Manisa’daki son durumu gösteriyor. Hızla genişleyen aşı kampanyaları ve tamamen kaldırılmayan kısıtlamalar nedeniyle vaka sayılarında azalış saptanan kent merkezi, ‘orta riskli bölge’ olarak gösterilmesine rağmen yeşile dönmeye yüz tuttu.

Şehir merkezindeki iki ilçe olan Şehzadeler ve Yunusemre ile bazı ilçelerde olumlu gelişmeler gözlenirken, Turgutlu ve Soma ilçelerinde görülen koronavirüs yoğunluğu göz korkuttu. 31 Mayıs 2021 tarihinde kaydedilen yoğunluk haritaları ile şimdiki yoğunluk arasında fark olmayan 2 ilçede aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor. Yoğunluk haritasında riskli bir durumda olduğu görülen Soma’da Devlet Hastanesi bünyesinde geçtiğimiz gün bin 677 adet koronavirüs aşısı uygulandı.

AKHİSAR VE SALİHLİ VAKASI SAYISI EN AZ OLAN İÇELER OLDU

Yoğunluk haritalarında göze çarpan bir diğer nokta ise Akhisar ve Salihli ilçelerinde yoğunluğun neredeyse tamamen normale döndüğü gözlemlendi. İki hafta öncesinde kaydedilen haritalarda kırmızı rengin ağır bastığı 2 ilçede aşı çalışmaları meyvesini vermeye başlamış gibi görünüyor.

VAKA SAYISI YÜZDE 23 AZALDI

1 yıl 3 ay boyunca hayatımızın her alanında kendisini gösteren koronavirüs pandemisi ile mücadelemiz tüm hızıyla sürüyor. Kısıtlamaların henüz tamamen kaldırılmaması ve aşılama kampanyasının güçlü bir şekilde sürdürülmesi ile ülke genelinde azalış eğilimine giren koronavirüs vaka sayıları Manisa’da da düşüş göstermeye devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz Perşembe günü 5-11 Haziran tarihlerini kapsayan ve illere göre 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaşmıştı. Manisa’da geçerli tarihlerde 100 bin kişide görülen vaka ortalaması yüzde 23,40’lük bir azalış göstererek 34,95 oldu. Önceki hafta paylaşılan ve 29 Mayıs - 4 Haziran tarihlerini kapsayan haritada ortalama vaka ise 45,62 idi.

Son açıklanan bu verilere göre Manisa’da görülen günlük ortalama vaka sayısı 72, haftalık ortalama vaka sayısı ise 507 olarak kayıtlara geçirildi.

MANİSA’DA AŞILAMA 800 BİNİ AŞTI!

Manisa’da aşılama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan ve 18 Haziran 2021 tarihinde kaydedilen anlık verilere göre Manisa’da yapılan toplam aşı sayısı 800 bin sınırını aştı. Birinci doz aşı olan kişilerin sayısı ise 500 bin sınırını aşarken, nüfusun üçte birinin koluna aşı enjekte edilmiş oldu.

Türkiye, yoğun şekilde aşılama programına devam ediyor. Son bir haftada günlük aşılama miktarının 1 milyonu geçtiği ülkede, vatandaşlar, Sinovac ve BioNTech aşılarından istediğini tercih edebiliyor.

Sağlık Bakanlığınca, Covid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 40 milyonu aştı.

Ülke genelinde uygulanan birinci doz aşı sayısı 25 milyon 739 bin 999, ikinci doz aşı 14 milyon 262 bin 746 oldu. Böylece toplam doz miktarı, 40 milyon 2 bin 745 olarak kayıtlara geçti.

Editör: TE Bilişim