Manisa'da mutasyonlu virüs tespit edildiğini, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyon geçirmiş yeni tip koronavirüsün tüm önlemlere karşın Türkiye’ye de geldiğini ve 17 ilde vakalara rastlandığını duyurmuştu. Bakan Koca’nın bu vahim açıklamasından tam 5 gün sonra Manisa’dan korkulan haber geldi. Mutasyon geçirmiş koronavirüs şüphesiyle hastaların karantinaya alındığı ve vakaların mutant olup olmadığı ile ilgili kesin sonucun öğrenilmesi için yapılan test kitlerinin Ankara’ya gönderildiği açıklandı. Ankara’ya gönderilen testlerin sonuçlandığı ve mutasyonlu virüs olduğunun kesinleştiği bilgisi edinildi." şeklinde manisakulishaber.com olarak duyurmuştuk. 

Türkiye'de bazı bölgelerde mutasyona uğrayan koronavirüs tespit edildi. Türkiye'de koronavirüs mutasyonu görülen iller neler? Mutasyon görülen iller hangileri? Mutasyon görülen bölgeler neler?

MUTASYON GÖRÜLEN İLLER 

Dünya'da ilk olarak İngiltere'de görülen mutasyon virüsü Türkiye'de bazı bölgelerde görünmeye başladı. İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Ankara, Uşak, Rize, Trabzon, Şanlıurfa, Diyarbakır, Muş, Bilecik, Çorum, Kilis, Tokat, Çankırı, Niğde, Nevşehir ve Afyon'da mutasyona uğrayan koronavirüs görüldü.

MUTASYON GÖRÜLEN BÖLGELER NELER?

Türkiye'de Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi'nde mutasyonu görüldü.

Haberler.com

CoronaTurkey

Editör: TE Bilişim