Manisa Şehir Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Sevil Sapmaz Karabağ, www.manisakulishaber.com adresinde Berfin Adıcan’ın sunduğu Gündem Özel programının canlı yayınında koronavirüs kapsamında Manisa’daki son durumu değerlendirdi.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Karabağ, "Türkiye genelinde rakamlar tabii ki artmış durumda. Manisa genelinde de vakalarımızda ciddi bir artış var. Gerek Manisa merkez gerekse ilçelerde özellikle ağır hasta konusunda ciddi bir artış var."

"Söyleyeceğim rakam bazında değil ama nöbetlerde gördüğümüz gözlemler sonuçlara göre Alaşehir, Sarıgöl, Kırkağaç ilçelerinden yoğun hasta geliyor. Son zamanlarda Akhisar, Saruhanlı’dan da çok hasta gelmeye başladı. Gelen hastalarımızın çoğu yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımız." dedi. 

Manisa’daki doluluk oranlarının sorulması üzerine Karabağ, “Doğruları söylemek gerekirse doluluk oranımız yüzde yüz gibi diyebiliriz. Yoğun bakımdan bir hasta servise çıkarsa ancak o zaman yoğun bakımda yerimiz boşalıyor. Özel hastaneler konusunda bir fikrimiz yok ama Devlet Hastaneleri bu şekilde. Ancak bir hasta taburcu olursa yerine başka bir hasta alabiliyoruz. Sürekli yoğun bakım yatak sayımız arttırılıyor, yeni solunum cihazları alınıyor ama tabii ki buna  eşdeğerde yeterli sağlık çalışanı da olması gerekiyor." şeklinde yanıt verdi. 

Vaka sayılarıyla ilgili bilgi veren Karabağ, “Genel olarak Manisa’ya baktığımızda vaka sayısı günlük 2 bin, 3 binler civarında.” dedi.

Editör: TE Bilişim