Manisa’da da bu kapsamda Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nden Doğan Eroğulları ve Naci Karahancı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde temaslarda bulundu. Daha sonra ise Manisa Tabip Odası öncülüğünde hastane önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını, Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran yaptı. Başkan Duran açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türk Tabipleri Birliği Olarak Hekim Maaşlarında 7200 Ek Gösterge ve Yükseltilmiş Özel Hizmet Tazminatı Oranı İstiyoruz. Türk Tabipleri Birliği (TTB) olarak emeğimizin görünmesini, hakkımızın ödenmesini İstiyor, ‘ek ödeme değil tek ödeme’ diyoruz. Tüm sağlık çalışanları maaşında da 3600 ek gösterge uygulanması talebimizi tekrarlıyoruz.

İçinde bulunduğumuz Kasım Ayı boyunca ‘Emek Bizim Söz Bizim’ diyerek başlattığımız eylem sürecinde hekim maaşlarının yeterli düzeye yükseltilmesi amacıyla taleplerimizi bir kez daha duyurmak için buradayız. Ve elbette sonuç almak için mücadelemiz tüm tabip odası yöneticileriyle, meslektaşlarımızla, sağlık emek meslek örgütleriyle birlikte artarak devam edecektir. Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam diyor, 23 Kasım Salı günü İstanbul’dan ‘Beyaz Yürüyüş’ü başlatıyoruz. 27 Kasım Cumartesi günü Ankara’da yapacağımız ‘Beyaz Forum’da da mücadele hattımızı birlikte tartışacağımızı bir kere daha duyuruyoruz.” HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim