Burhan AKDEMİR

Tüm dünyada 2 yıla yakın süredir etkisini sürdüren koronavirüs, hala hayatımızdaki en büyük tehlike olmaya devam ediyor. Her ne kadar aşı bulunmuş olsa ve yoğun bir seferberlik ilan edilse de varyantlardan dolayı hastalığın önü bir türlü alınamıyor.

1 Temmuz’daki normalleşme öncesinde vaka sayıları neredeyse dibe vurdu ancak normalleşme sonrasında deyim yerindeyse yine başa döndük.

Manisa’da da normalleşme kararları öncesinde Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında yoğunluğu gösteren kırmızı renk oldukça küçülmüştü. Ancak son dönemde varyantların da etkisiyle artan vakalar, haritayı tekrar kırmızıya boyadı.

Aşı çalışmaları kentte yoğun bir şekilde devam ediyor ve Manisa haritada mavi konumda. Buna rağmen vakaların özellikle merkezde yoğun olduğu, yoğunluk haritasında da hemen göze çarpıyor. Manisa’nın 4 büyük ilçesinde ise durum pek farklı değil. Akhisar, Soma, Turgutlu ve Salihli’de yoğunluk haritasının büyük bölümü kırmızı renkte. Turgutlu ise diğer ilçelere göre daha da kırmızı.

DÜŞÜŞ SADECE BİR HAFTA SÜRDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre geçtiğimiz hafta Manisa’da 68,32 olan 100 bin kişide haftalık ortalama vaka oranı bu hafta 69,69’a yükseldi. 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 100 bin kişide görülen vaka sayıları açıklandı. Buna göre Manisa’da haftalık ortalama vaka oranı bu hafta 69,69’a yükseldi. Açıklanan verilere göre haftalık vaka sayısı bin 10 olurken günlük vaka sayısı ise 144 oldu. Geçen hafta Manisa’da haftalık 991, günlük ise 141 vaka görülüyordu.

Editör: TE Bilişim