Manisa’da Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle, Merkezefendi Devlet Hastanesi’nden taşınan kadın doğum polikliniği Manisalıların tepkisini çekti. Gelen tepkiler üzerine alınan kararla birlikte 22 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne bir adet kadın doğum polikliniği açılsa da bu süre fazla uzun sürmedi ve pandemi bahane edilerek poliklinik kapatıldı. Normalleşme dönemine geçilmesine rağmen açılmayan poliklinik merak konusu oldu.

Manisa’da Şehir Hastanesi ile Merkezefendi Devlet Hastanesi sağlık alanında en önemli iki yatırım olarak öne çıkıyor. Ancak bu iki hastane hayata geçirilirken yapılan uygulamalar nedeniyle yıllardır süren bir düzensizlik söz konusu.

Manisa Şehir Hastanesi açılınca, Morris Şinasi Çocuk Hastanesi’nde yer alan çocuk sağlığı ile kadın doğum poliklinikleri Şehir Hastanesi’ne taşındı. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde ise kardiyoloji, çocuk sağlığı ve kadın doğum polikliniği hizmeti verilmedi. Geçtiğimiz yıllarda gazetemiz Manisa Olay ve internet haber sitemiz www.manisakulishaber.com’da konuya ilişkin haberlerimizin altına gelen binlerce tepki yorumunun ardından apar topar çocuk sağlığı polikliniği, kardiyoloji ve kadın doğum poliklinikleri açıldı.

Birer adet de olsa hizmet veren ve Manisalılar tarafından olumlu karşılanan hizmetler sürerken araya giren pandemi sonrası, Merkezefendi Devlet Hastanesi pandemi hastanesi olarak koronavirüs hastalarının tedavisi için kullanılmaya başlandı. O dönemde diğer hastalarla ilgili acil servis dışında hizmet verilmedi.

Ancak vakaların azalması, aşı çalışmalarının geldiği sevindirici durum ve normalleşme adımları sonrası polikliniklerin hizmete girdiği Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde kadın doğum polikliniği açılmadı.

Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin sosyal medya hesabından günlük olarak paylaşılan hekim çalışma listesinde de uzun süredir kadın doğum alanında hekim ve randevu bilgisi paylaşılmıyor.

Öte yandan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), numarası 182 arandığında da Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde polikliniğin bulunduğu, ancak randevu verilemediği bilgisi veriliyor.

Şehir Hastanesi’ne ulaşım zorluğu nedeniyle Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne gelen vatandaşlar, polikliniğin kapalı olmasından dolayı duruma tepkili. İlk açıldığı dönemde yetkililer tarafından sayının artacağı bilgisi verilmesine rağmen gelinen noktada tek polikliniğin de kapatılması tepkileri de beraberinde getirdi. Manisalılar, polikliniğin tekrar açılmasını bekliyor.

Manisa’da yeni göreve başlayan İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş’un, konuya nasıl yaklaşacağı ve polikliniğin açılması talimatı verip vermeyeceği merak konusu olurken, Erkuş’un gelen talebe duyarsız kalmayacağı bekleniyor.

KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ OLMAMASI NEDENİYLE ÖLÜMLER MEYDANA GELMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Manisalıların zihninde yer eden ölümler hep bu sistem bozukluğu nedeniyle yaşanmıştı. Manisa’da 1994-2004 iki dönem belediye başkanlığı yapan Adil Aygül, 3 Kasım 2018 tarihinde cumartesi sabahı geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmişti. Sabah saatlerinde rahatsızlanan Aygül’ün önce Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne getirilmiş, iddialara göre buradaki müdahalenin yetersiz olması nedeniyle, ambulansla Özel 8 Eylül Hastanesine sevk edildiği sırada yolda hayatını kaybetmişti.

Yine Manisalıları yasa boğan bir başka acı haber de 15 Nisan 2019’da yürüyerek gittiği hastanede 33 yaşında kalp krizi geçiren ve Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde müdahale edilirken hayatını kaybeden Taner Yumrukaya’dan gelmişti.

Ayrıca aynı nedenle Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ziya Elmalı da, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Editör: TE Bilişim