Burhan AKDEMİR

Koronavirüs pandemisi nedeniyle önemli bir yük altına giren hastanelerde, gerek mevsimsel şartlar gerekse istifa yasağının kaldırılmasının ardından hekimlerin art arda gelen istifaları nedeniyle randevu bulmak oldukça güçleşti. Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran da sıkıntının Manisa’da da aynı şekilde baş gösterdiğini duyurdu. Duran, kış mevsiminin gelmesi sonrasında çocuk bölümleri başta olmak üzere birçok alanda randevu sıkıntısının yaşandığını ifade etti. Randevu sorununun diğer sebebinin de hekimlerin istifaları olduğunu kaydeden Duran, “Sadece Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi’nden 2 ayda 11 hekim ayrıldı. Diğer bölümlerde de randevu sorununun en önemli sebeplerinden biri bu konu” dedi.

Sağlık sorunları olan vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden randevu almakta çok zorlanıyor. Vatandaşlar, bazı bölümlere haftalar, hatta aylar sonrasına bile randevu bulamıyor. Bu sıkıntı, son dönemde Türkiye genelinde yaşanırken, Manisa’da da durum çok farklı değil.

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, gazetemize yaptığı açıklamada, Manisa’da yaşanan randevu sıkıntısına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Başkan Duran, randevu sıkıntısının perde arkasındaki gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Pandemi döneminde vatandaşlarımızın hastanelere başvuru sayıları ciddi oranda azalmıştı. Poliklinik sayısı azalmıştı. Normalleşme adımlarına geçilince talepler birden bire arttı. Zaten kış mevsiminin başlarındayız. Bunun da etkisi oldu. Mevsimsel bazlı hastalıklarda yaşanan artış, polikliniklerdeki yoğunluğu da beraberinde getirdi. Manisa özelinde çocuk bölümlerinde aşırı bir yoğunluk var.”

İSTİFA EDENLERİN SAYISI FAZLA

Randevu sorununun sadece talep yoğunluğundan kaynaklanmadığının altını çizen Duran, “Bunun yanında hastanelerden istifa eden hekimlerimizin sayısı da çok fazla. Bunun da etkisi büyük oldu. Örnek vermek gerekirse benim görev yaptığım Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden 2 ay gibi bir sürede 11 hekim arkadaşımız istifa etti. Kadın doğum, kardiyoloji gibi alanlardan bu istifalar oldukça fazla. Bu nedenle de vatandaşlarımız randevu bulmakta zorlanıyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim