Burhan AKDEMİR

Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, sendikanın Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan işyeri temsilcisine mobbing yapıldığı gerekçesiyle hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya sendika üyeleri de katıldı.

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş protez teknisyeni olarak görev yapan Genel Sağlık İş Sendikası işyeri temsilcisi Resul Kılıç'ın, yüzde 91 engelli raporu olmasına rağmen hastane başhekimi tarafından sürekli yerinin değiştirildiğini savunan Uğur, yapılanların bununla da sınırlı kalmadığını, raporunun yenilenmesi için farklı hastanelere sürekli sev edildiğini iddia etti.

Uğur, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Sendikamız işyeri temsilcisinin son görev yeri olan diş laboratuvarına görevlendirildiğinde engel durumuna uygun çalışma koşullarının sağlanmasını idareden talep etmiş, buna karşılık başhekimlik makamı bir örneği görülmemiş olan ‘meslekten men’ edilmesine neden olacak bir rapor alınması için girişimde bulunmuştur. İdarenin hukuk tanımaz, vicdan yoksunu uygulamaları sadece bu kadarla da kalmamış, üyemiz hakkında iftira yolu ile disiplin soruşturması başlatılmıştır. Anayasanın 10. maddesinde engelliler hakkında pozitif ayrımcılık yapılmasına ilişkin düzenlenme bulunmasına rağmen; bırakın pozitif ayrımcılığı idare, üyemizin hayatını zorlaştırmak için elinden geleni yapmaktadır. Genel Sağlık-İş, Anayasa'ya aykırı, engelli haklarına saygıdan yoksun hiçbir uygulamaya geçit vermeyecektir. Genel Sağlık-İş olarak, tüm üyelerimizin daima yanında olduğumuz gibi, mağduriyet yaşayan engelli üyemizin de yaşadığı mağduriyetin yanında olacağız. Bu kadar baskıya rağmen Genel Sağlık-İş, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde işyeri yetkili sendikası olmuştur. Haksızlık karşısında dik duran yanımızda olan üyelerimize teşekkür ederiz. Baskılar Genel Sağlık-İş'i hiçbir zaman yıldıramayacaktır. Genel Sağlık-İş, hukuksuz uygulamalara imza atan başhekim hakkında yasal girişimlerde başlatmıştır. Hiç kimse elindeki yetkinin sınırsız olduğunu düşünerek sağlık emekçileri üzerinde baskı kurmaya çalışmamalıdır, aksi durumda her türlü baskının karşısında Genel Sağlık-İş’i bulacaktır.”

Editör: TE Bilişim