Kırkağaç Belediyesi’nde çalışan bir kişinin önce eşi, daha sonra da kendisi koronavirüse yakalandı. Bunun üzerine aralarında Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’ün de aralarında bulunduğu toplam 34 kişi karantinaya alındı. Başkan Gedüz, son durumu www.manisakulishaber.com yayınında anlattı. İlçe halkına da önemli mesajlar veren Başkan Gedüz, “İlçemizde vakalar 100’e yakın. Yanlış hatırlamıyorsam da 7-8 kardeşimiz vefat etti. Bu hastalığın şakası yok. Her geçen gün başka bir mutasyona uğruyor, bulaşın seyri değişiyor. O yüzden temizliğe dikkat edelim, maske takalım, mesafemizi koruyalım.” dedi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, belediyede çalışan bir personelin testinin pozitif çıkmasının ardından 33 kişiyle birlikte karantinaya alındı. Başkan Gedüz, sağlığı hakkındaki ve belediyedeki son durumu www.manisakulishaber.com yayınında anlattı.

“PERSONELİMİZİN ÖNCE EŞİNDE, DAHA SONRA KENDİSİNDE KORONAVİRÜS GÖRÜLDÜ”

Belediye personelinin eşinin geçen hafta içerisinde pozitif çıkmasının ardından, personelin testinin de pozitif çıktığını ifade eden Gedüz, “Geçen hafta içerisinde belediye bünyemizde çalışan bir personelimizin eşinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Ardından bizim personelimiz de Cuma günü test yaptırdı ve pozitif olduğunu öğrendi. Personelimiz zaten Çarşamba gününden itibaren izinliydi. Ancak Çarşamba gününe kadar personelimizle temas halinde olan başka çalışanlarımız vardı. İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, cumartesi sabah saatlerinden itibaren çalışma arkadaşlarımızı aradılar. Temas dolayısıyla çalışanlarımızın karantinaya alınacağını ifade ettiler. Biz de bu konuda hem belediye içinde hem de şehir genelindeki vatandaşlarımızla irtibat konumunda olmamız dolayısıyla karantinada kalmayı uygun gördük.” dedi.

“KİMSENİN SAĞLIĞINDA SORUN YOK”

Testi pozitif çıkan personel ve kendisi de dahil kimsenin sağlık durumunda endişe edilecek bir sıkıntının olmadığını ifade eden Gedüz, “Sağlığımızda bir problemimiz yok ancak evde günler zor geçiyor. Testi pozitif çıkan arkadaşımızla da telefonda görüşüyoruz, sağlık anlamında herhangi bir şikayeti yok. Biraz öksürük şikâyeti var sadece. Benimle birlikte karantinaya alınan 34 kişiden 2 arkadaşımızda şüphelenme sonucu test yapıldı. Testleri de dün itibariyle negatif çıktı. Karantina kuralları gereği 7 Ekim’e kadar negatif de çıksa testlerimiz bize çıkış izni verilmiyor. Evde kalmamız söyleniyor. Ben de dahil test yapılmayan arkadaşlarımıza belirti göstermediği sürece test yapmayacaklarını ifade ettiler. Şu anda evlerimizde bekliyoruz. Karantinada bugün 5’inci günümü geçiriyorum. Bu süre zarfında hiçbir arkadaşımızda sorun yok.” şeklinde konuştu.

İLÇEDEKİ DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kırkağaç’taki korona vakalarına ilişkin de açıklama yapan Gedüz şunları söyledi:

“Belediyemize personel giriş çıkışı tedbirli bir şekilde yapılıyor. 7 Ekim’den sonra daha sıkı tedbirler alabiliriz. Bir kişinin pozitif çıkması, 34 kişinin çalışmasını engelledi. Teknolojinin nimetlerinden faydalanarak işlemleri yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına çalışmalarımızı evden de olsa sürdürüyoruz.

İlçemizde belediye olarak 11 Mart’tan itibaren gerek pazar yerlerinde, gerek sokaklarda çalışmalar yaptık. Dezenfekte çalışmaları yaptık, maske dağıttık. Ancak ilçemizde tabi ki vakalar 100’e yakın. Yanlış hatırlamıyorsam da 7-8 kardeşimiz vefat etti. Gönül ister ki bir kişi bile yakalanmasın ama dünyadaki sayıları görünce de ülkemizde ve ilçemizde vaka sayılar oldukça düşük durumda. İnşallah bir an önce kurtuluruz ve normal hayatımıza döneriz.”

“VATANDAŞ BİLİNÇLENİYOR”

Vakaların düğün kaynaklı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Gedüz, “1 Temmuz’dan itibaren düğünler serbest bırakıldı. İlk etapta sadece gelin ve damadın oynaması diğerlerinin kalabalık oluşturacak şekilde pistte olmamasıydı. Vatandaşımız bunlara çok riayet etmedi. Kalabalıklar söz konusu oldu. Son çıkan genelgeyle de bunlar da yasaklandı. Bu konuda emniyetimiz, jandarmamız ve biz dikkatliyiz. Vatandaşımız da her geçen gün bilinçleniyor. Her denetimde daha güzel şeylerle karşılaşıyoruz. Şu anda ceza işlemler de başladı. Temennimiz daha da dikkatli olmamız.” ifadelerini kullandı. 

“BU HASTALIĞIN ŞAKASI YOK”

İlçe halkına da mesaj veren Başkan Gedüz son olarak şöyle konuştu:

“Bu hastalığın şakası yok. Her geçen gün başka bir mutasyona uğruyor, bulaşın seyri değişiyor. O yüzden temizliğe dikkat edelim, maske takalım, mesafemizi koruyalım. Sağlığımıza dikkat edelim. Bu kötü günler geçecek Allah’ın izniyle. Biz tedbirlere uymaya devam edelim.”

Editör: TE Bilişim