Manisa, ikinci doz aşılama oranında Türkiye’de ilk 10 il arasına girmeyi başardı. Kentte bugüne kadar toplamda 2 milyon 250 binden fazla aşı yapıldığını ifade eden Manisa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş sağlık personeline ve Manisalılara teşekkür etti. Erkuş, “Manisa 10 Ocak tarihi itibariyle yüzde 84.5 oranında 2 doz alışamaya ulaşıldı. Bu anlamda Manisa aşılama oranı en yüksek 10 il arasına girmeyi başardı. Sayın Sağlık Bakanımızın yayınladığı vaka tablolarında da Manisa yerini aldı. Bu konuda özellikle sahada özveriyle çalışan sağlık personelimize ve Manisa halkımızın özverisi, gayreti, aşı teveccühüne teşekkür ediyorum. Bu rakamlara, sağlık personelimizin ve vatandaşlarımızın özverisiyle ulaşıldı.” dedi.

Burhan AKDEMİR

Koronavirüste vaka sayıları her geçen gün katlanırken, sevindirici haberler de geliyor. Manisa’daki son durumu özetleyen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, son dönemde vakaların 2 katına çıktığını ifade etti. Vali Karadeniz’in bu açıklamayı yaptığı gün olan 10 Ocak’ta aşılama çalışmalarından güzel bir haber geldi.

Manisa, ikinci doz aşılama oranında Türkiye’de ilk 10 il arasına girmeyi başardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her akşam açıkladığı vaka tablosunda, 10 Ocak itibariyle Manisa da yer aldı.

Manisa’da yürütülen çalışmaların başındaki isim olan Manisa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş da yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına ve Manisalı vatandaşlara teşekkür ederek aşılama çalışmalarının hız kesmeden devam etmesini ve pandemiden bir an önce kurtulmayı diledi.

Erkuş şöyle konuştu: “Manisa 10 Ocak tarihi itibariyle yüzde 84.5 oranında 2 doz alışamaya ulaşıldı. Bu anlamda Manisa aşılama oranı en yüksek 10 il arasına girmeyi başardı. Sayın Sağlık Bakanımızın yayınladığı vaka tablolarında da Manisa yerini aldı. Bu konuda özellikle sahada özveriyle çalışan sağlık personelimize ve Manisa halkımızın özverisi, gayreti, aşı teveccühüne teşekkür ediyorum. Bu rakamlara, sağlık personelimizin ve vatandaşlarımızın özverisiyle ulaşıldı.

Bundan sonra da ‘aşı oldum’ rehavetine kapılmadan, hatırlatma dozu zamanı gelen vatandaşlarımızın da çadırlarımızda, hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde aşılarını geciktirmeden olmalarını tavsiye ediyoruz. Bu şekilde hep birlikte el ele vererek bu pandeminin üstesinden gelmeyi istiyoruz.”

3 ÇEŞİT AŞI UYGULANIYOR

İl Sağlık Müdürü Erkuş, Manisa’da aşı çadırlarında, hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde aşılama çalışmalarının devam ettiği ifade ederek, “Manisa’da şu anda TURKOVAC, BioNTech ve Sinovac aşıları mevcut. Vatandaşlarımız bu aşılardan olabilirler.” dedi.

MANİSA’DA KAÇ DOZ AŞI YAPILDI?

Manisa’da bugüne kadar kaç doz aşı uygulandığına dair bilgi de veren Erkuş, “Manisa’da şu ana kadar yaklaşık 2 milyon 250 bin civarında aşı yapıldı. Bu tüm dozlar ve tüm aşı çeşitleri için oluşan rakam.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim