Saadet Partisi Manisa İl Başkanlığı ağustos ayı il yönetim kurulu toplantısı il başkanı Zekayi Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Başkan Yılmaz "Yaşadığımız şu zaman dilimlerinin ve önümüzdeki ayların; ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ağustos ayının hem de Muharrem ayının ilk günlerini idrak ediyoruz. Hicri yeni bir yılın başlangıcındayız" dedi.

“YÜZ BİNLERCE GENCİMİZİN UMUDU ÇALINDI”

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz "ÖSYM kapsamında KPSS sınavları yeni bir skandala sahne oldu. Artık adına ne derseniz deyin; çalındı mı, verildi mi, belli kesimlere torpil mi geçildi... Ne yapıldıysa yapıldı maalesef, yine burada bir hile gündeme geldi. İktidar, bu konuda da sınıfta kaldı. Yüz binlerce gencimizin umudu çalındı, hayalleri yıkıldı. Önce ÖSYM iddiaları reddetti, iktidara yakın olanlar da reddettiler ancak sonra gerçekler ortaya çıkınca, Cumhurbaşkanı tarafından gece yarısı bir görevden alma gerçekleştirildi. Aslında bu önemli bir adım, bunu kabul ediyorum; ancak içinde bulunduğumuz şartların vahametini anlamak bakımından önemli. Yoksa bir kişiyi görevden almak, başka bir takım tayinleri yeniden yapmak hiçbir mana ifade etmiyor. Bu iktidar, bütün icraatleriyle çürümüş olduğunu ortaya koyuyor; bunun da tek çözümü var: Artık bu iktidarın ömrü bitti, ilk seçimde bu iktidar mutlaka gidecek. Yerlerine ülkeyi düzgün yönetecek, rayına oturtacak bir anlayış gelecek, Saadet anlayışı gelecek" şeklinde konuştu.

“KHK MAĞDURLARININ TÜM HAKLARINI EKSİKSİZ İADE EDECEĞİZ”

Adalet yara almışsa, diğer hiçbir şeyin tedavisi mümkün olmadığını ifade eden Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz, “Evet cari açık mühim, bütçe açığı, rezerv açığı ve dış ticaret açığı önemli; fakat adalet zaafiyeti başka hiçbir şeye benzemez. Hukuk rafa kaldırılmışsa, tedavülde olan diğer şeylerin hiçbir faydası ve kıymeti yoktur. KHK meselesi hepimizin malumu; Toplumsal vicdanı zedeleyen ve 6 yıldır kanayan bir yara.. Defalarca dile getirdik, iktidarı defalarca uyardık. Fakat iktidarda bulunanlar hatalarını telafi etmek yerine, ne yazık ki ısrarla yeni yanlışlar yapıyor. Uzun uzadıya teknik ayrıntılar girmeyecek; şöyle olmuştu, şimdi de böyle oldu diye açıklama yapmayacağım. Zaten KHK mağdurlarının feryâdı Arş-ı Alâ'ya ulaştı; sadece sağır taklidi yapanlar duymuyor... Şimdi de geçici bir maddeyle, bir günde 6 binden fazla insanın işini, ekmeğini elinden aldılar" dedi.

AÇLIK SINIRI 7 BİN LİRAYA DAYANDI

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin liraya dayandığın söyleyen Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz "Yoksulluk sınırı da 22 bin lirayı geçti. Bundan bir sene öncesinde bu rakamlar tahayyül bile edilemezdi. Üretimini devam ettirebilmek için belli başlı ürünleri tedariğinde bulundurmak zorunda olan sanayicilerimizi "stokçuluk" yapmakla suçlayan bir Merkez Bankası Başkanımız var, malumunuz. Stokçulukla, stok bulundurmak aynı şey değil. Ekonomide, bunu bilmeyen cahildir. Biz de bu rakamlara son 1 yılı dahil etmediğimizde; Dolar 9.30 liraya, enflasyon %19.25'e, gram altın da 482 liraya düşüyor. İktidara sesleniyoruz; bakın biz, sizin yaptığınız gibi ekonomik krizleri 50-60 yıl öncesiyle kıyaslamıyoruz. Sizi, yine sizin iktidarınızla kıyaslıyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZIN HAKLI TALEPLERİNİN DESTEKÇİSİ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ülkemizin çeşitli yerlerinde enflasyon sebebiyle işçilerin mağdur duruma düştüğünü bazıların ise greve gittiğini aktaran Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz "işçi kardeşlerimizin hem de buna benzer her durumda vatandaşlarımızın haklı taleplerinin destekçisi ve takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim" dedi. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz