Geleceğin dünyasında böyle bir servis açılacağına eminim. 112 gibi sık kullanılacak. Bu servis, insanların yıpranan ruhlarını onarmalarına yardımcı olacak.

Yalnız, alışageldiğimiz acil yardım servislerinden ziyade bizimle soru cevap alışverişi yapmayacak. Bizimle konuşmayacak. Ahizeyi kulağımıza götürdüğümüz andan itibaren sadece bizi, kendimizi, ruhumuzu dinlemeye yönlendirecek. Çünkü asıl cevap orada.

Diyeceksiniz ki bunun için ne gerek var bir yeri aramaya?

 Biz başı ağrıyacağının tahmininde bulunup işlerimiz aksamasın diye ilaç içen varlıklarız. Bu kaybolmuşlukta mutlaka bir rehbere, bir çareye başvurma ihtiyacı hissedeceğiz. Üstelik arayan kişi, telefonu elinde tuttuğundan dolayı başka bir işle de meşgul olamayacak. Servisin amacı da bu zaten. Arayanın sadece kendini dinlemeye vakit ayırması.

Hepimizin bir son raddesi vardır. Bazen her şeyin üst üste geldiğini hissederiz.… İşte bu tükenme hali insana ne yapacağını şaşırtır. Nefes alıyor, yaşıyoruzdur ama bir şeylerin eksik olduğunu, içimizdeki o boşluğu hissederiz. Sonra bir kelimeye sığdırırız tüm hislerimizi.    Yorgunum…

İnsan hızlı, insan aceleci, insan sağır, insan mutsuz… Sürekli acele etme hali, koşuşturmaca, her daim bir şeyleri daha iyi etme peşindeyiz. Bedenden ibaret değiliz. Bizi biz yapan, özümüz olan ruhumuz.

Bir İtalyan atasözü der ki: ‘Telaş hayatı yüzeysel kılar. Hız hayatı eksiltir. İnsan zamanı ölçer, zaman da insanı. ‘

Yaşadığımız bu günlerde zaman bize izin veriyor. ‘Dur! Ruhunu yakala! Bekle! ‘diyor.

 Hayatlarımız daha sade, daha özenli… Ekmeği koklayarak yiyor, çayı yudum yudum içiyoruz. Daha çok hissediyoruz. (Kemal Sayar) ‘Acele etmeyen bir yağmurda ıslanır, acele etmeyen bir güneşte ısınırız.’

Hayatta her şey olduğu gibi çok güzel. Muazzam bir denge içinde… Sahip olmak istediklerimiz, doğru zamanda hayatlarımıza dahil olacaklar. Sadece akışa teslim ol.

(Hakan Mengüç) ‘Acele edersen geç kalırsın.’

Yavaşla… Akışa güven. Ruhuna ilgi göster, onunla konuş. Özüne değer ver. Cevap her zaman onda olacak. Ruh Dinlendirme Servisini arayacak vakte gelmeden yazdıklarıma kulak verin derim.

Hepimiz yaşadığımız bu süreci evlerimizde ailemizle geçirirken, insanlığa şifa olmak için, bizler için mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına minnettarım.

Hoşça kalın…