Kimi zaman şehit ya da gazi oluyorlar, kimi zaman silah arkadaşlarını kaybediyorlar. Ancak hiçbir zaman pes etmiyorlar. Teröristlerin ‘inlerine kadar' giriyorlar… İşte hayatlarımızı borçlu olduğumuz Terörle Mücadele Polisleri…
Mesai kavramları yok. 7 gün 24 saat, bazen onlar için yetmiyor. Bir kısmı sahada teröristleri tek tek avlıyor, bir kısmı ise büroda teröristlerin ifadelerini alarak, kirli planları gün yüzüne çıkarıyor.
Yaptıkları iş hem çok özel, hem çok kutsal. Onlarca, hatta yüzlerce insanın ölümünü engelleyip, gençlerin kandırılmasının önüne geçiyorlar.
Tek aşkları, 4 bir yanı şehit kanlarıyla kazanılmış bu vatan; ‘Türkiye'…
Zaman zaman tehdit ediliyorlar, zaman zaman hainler tarafından ailelerinin yanında şehit oluyorlar. Bu vatanı korumak için terörün yoğun olduğu bölgelere gidip, halkı huzura kavuşturuyorlar.
Yeni doğmuş çocuğunu kundakta bırakıp, başkalarının çocukları rahat yaşasın diye sahaya inenleri var,
Evlendiği gün eşini bırakıp operasyona giden de.
Bazıları, hastalarının yanı başında olamadan koşuyorlar işlerinin başına.
Yaptıklarından hiç mi hiç gocunmuyorlar. ‘Daha çok çalışalım, daha çok haini cezaevinde görelim, yeter ki bu vatan kurtulsun' diyorlar.
SAYISIZ BAŞARILI OPERASYONA İMZA ATTILAR
FETÖ, PKK, DHKPC, TAK ve daha sayısı tehdit unsuruna kafa tutan Terörle Mücadele polisleri var.
FETÖ mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası çalışma mefhumu tanımayan terörle mücadele polisleri, merkez ve ilçelerle birlikte birden fazla ile yönelik yapılan operasyonda üstün bir başarı gösterdi.
Şube Müdürleriyle birlikte 65 kişilik kadrosuyla Manisa'da sayısız başarılı operasyona imza atan terörle mücadele polisleri, bu süreçte büyük bir psikolojik savaşa da maruz kaldı.
TÜM TÜRKİYE ONLARA MİNNETTAR
15 Temmuz Darbe Girişimi'nde arkadaşlarını, meslektaşlarını hain terör saldırına kurban eden terörle mücadele polisleri, daha da hırslanarak Manisa'da ve tüm Türkiye'de asayişi sağladı.
Yaptıkları istihbaratı çalışmalar ve kendi güvenlikleri nedeniyle hissettiklerini anlatamadılar belki ama, görüştüğümüzde söyledikleri tek bir şey vardı. '80 milyonun da yanımızda olduğunu biliyoruz!'
5 gün boyunca yazı dizimizde hem en eğlenceli, hem de en kutsal meslekleri siz Manisa Olay Gazetesi okuyucularıyla paylaşmaya çalıştık.
Yazı dizimizin son bölümünü isimsiz kahramanlarımıza ayırdık.
Bizler, onlara minnettarız…



TEŞEKKÜR
Yazı dizisine başlamaya karar verdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz süreç içerisinde bizlerin yanında olan başta Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Sağlık Müdürü Hakan Bayraktar ve Hakan Özcan ve Manisa Valiliği, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi ve Manisa Macera Parkı çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim