Salı günü Büyükşehir Belediyesinin Meclis Toplantısı vardı. Kalktım Kültür sitesine gittim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü karşıladım. Başkan Ergün “Büyük bir maç kaçırdın” dedi. Bende “Öyleymiş” dedim. Bu arada Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün telefonu susmak bilmiyordu. Kulak misafiri oldum. Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ile görüşüyordu. Perşembe Pazarı ile ilgili sorunu çözmek için bu süreç meclis toplantısının başlangıcına kadar sürdü. Mehmet Güzgülü gelişmeleri Başkan Cengiz Ergün’e iletiyordu. Başkan Cengiz Ergün prensip sahibi olduğunu Pazar yeri sorununda da gösterdi. Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener meclis toplantısını da izledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’te pazarcıların sorununun bir an önce bitmesi için Başkanı Ergün ile diplomasi çalışmalarını meclis toplantısı öncesi sürdürüyordu. Başkan Çelik’in yanında Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve Atilla Efendioğlu ile meclis üyesi Selman Keresteci de vardı. Çarşamba günü gazeteye geldiğimde Perşembe Pazarı sorununun çözüldüğünü öğrendim. Başkan Cengiz Ergün’ün pazarcıların sorunu çözülmesinde Mehmet Güzgülü ile payı büyük. Son noktayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener bir araya gelerek sorunun ortadan kalkmasını sağladılar. Toplantıda Başkan Yardımcısı Atila Efendioğlu, meclis üyesi Ahmet Tonguç, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de bulundu. Perşembe pazarı esnafı her belge başına bin lira peşin toplamda dört bin lira ödemeyi kabul ettiler. Dün Perşembe pazarı bir aksilik olmazsa son kez Avni Gemicioğlu caddesinde kuruldu. Yeni Perşembe pazarı 20 Şubat’ta Eski Garaj’ın yanındaki Kapalı Pazar Yerinde kurulacak. Hayırlı uğurlu olsun.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de mutlu sona ulaşılan toplantı sonrası şunları söyledi : “Şehzadeler Belediyesi olarak,  bir süredir gündemi meşgul eden Perşembe Pazarı sorununun çözümüyle ilgili, yoğun bir çaba ve emek sarf ettik. Perşembe Pazarı’nın eski garaj alanında kurulması ile ilgili uzun süredir devam eden anlaşmazlıkların giderilmesi ve ortak bir çözüm yolunun bulunması amacıyla,  konunun tüm tarafları ile uzun toplantılar ve görüşmeler yaptık. En nihayetinde herkesin kabul ettiği bir çözüm noktasına ulaştık. Önümüzdeki haftadan itibaren de yani 20 Şubat 2020 Perşembe gününden itibaren, eski garaj alanındaki pazar yerinde kurulacak. Manisalıların ve pazarcı esnafının mağdur olmayacağı bu çözümle ilgili gayret ve çaba gösteren bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

 Manisa Pazarcılar odası Başkanı Halim Şener de Esnafımızın çoğunluğu yeni yeri ve şartları kabul etti ancak etmeyenler de var. Doğal olarak alınan paranın uygun olmadığını her zaman ifade ettik. Bu paranın verilmesine açıkçası rızamız yoktu, halen de yok. Açık alanlarımız var yeni pazaryerinde. Bu alanların en kısa sürede kapatılmasını istiyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesinden, gerekse Şehzadeler Belediyesinden isteğimiz bu. Bizim de yapabileceğimiz bir şey varsa elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ancak en kısa sürede açık alanların üstünün kapatılması öncelikli talebimiz.” dedi.