Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan ve 10.15'te başlayan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 13.00'da sona erdi. Sınav sebebiyle saat 09.30 ile 15.00 arasında 81 ilde sokağa çıkılamadı. İkinci sınav ise yarın 10:15'te yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ilk oturum sonrası "Sınav sorunsuz bir şekilde sona erdi" açıklamasında bulundu.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınavdan sonra yaptığı açıklamada "YKS 2020'nin birinci oturumu olan TYT tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle büyük bir sınavın ilk aşamasını tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

YARIN DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANACAK

YKS dolayısıyla saat 09.30 ile 15.00 arasında 81 ilde sokağa çıkılamadı. İkinci sınav ise yarın 10:15'te başlayacak. Yarın da 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkılamayacak.

BAKAN KOCA VE VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sınavın ilk oturumunun başlamasına dakikalar kala "Hayat bir sınav. Bu onun 165 dakikası. En zor sorular bile kolay gelsin" derken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da "Sevgili İstanbullular lütfen sessizlik" diye tweet attı.

Editör: TE Bilişim