Konunun içinde Manisaspor varsa denklemler, istatistikler hepsi çöpe gidiyor. Saha içinde kötü oynayan taraf gibi gözükürken maç sonu kazan taraf oluyor. Hakikaten Siyah-beyazlılara akıl sır ermiyor.

Samsunspor galibiyeti ile iki maçlık seri yakalayan Manisaspor, Ege derbisinde Denizlispor’u ağırladı. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşma da son sözü Manisaspor söyledi ve lige tutunma anlamında çok değerli 3 puanı hanesi yazdırdı. 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan siyah-beyazlılar ligde kalma yolunda da avantajlı takımların başında yer alıyor. Peki ne oldu da kötü sonuçların ardından Manisaspor çıkışa geçti derseniz, ben duran toplar derim. Devre arası transferleri ile kadro kalitesini arttıran siyah- beyazlılar duran topları adeta yarım penaltı gibi kullanıyor. Ufuk Budak ve özellikte de İsmail Haktan ceza sahasına kestiği toplar rakip kalede tehlike yaratıyor. Bana göre Manisaspor’un bu özelliği 3 maçlık serinin kilit noktası. Duran toptan atılan goller hem rakibin gardını düşürüyor hem de skor olarak Manisaspor’u avantajlı konuma getiriyor.

OYUN OLARAK SIKINTILARIMIZ VAR

Eğri gemi doğru sefer diye bir söz vardır. Manisaspor ‘da başta Sait Karafırtınalar olmak üzere futbolcular ligin ikinci yarısında büyük iş yaptılar. Şuan 33 puandaysak bunun en büyük payı Sait hocanındır. Haftalardır eleştirsem de sonuç olarak kurduğu takım ve aldığı sonuçlar ile Sait hoca alkışı hak ediyor. Yiğidi öldür hakkını ver demişler. Bunu da yaparken eksikleri de görmek lazım. Manisaspor Mersin İdmanyurdu maçında oyun olarak kötüydü. Samsunspor ve Denizlispor maçında ise kopuk kopuk futbol oynadı. Özellikle bu hafta Denizlispor oyun olarak bizden iyiydi. Orta sahada daha planlı şekille karşımızda durdular. Bana göre ikinci yarının başı zaman zaman sertlik koyduk ortaya ama yeterli baskıyı kuramadık. Dediğim gibi duran toplardaki artımız galibiyet için yetti de arttı bile.

PEROVİC TAKIMI 10 KİŞİ OYNATTI

Denizlispor’un Manisaspor’a göre daha baskılı gözükmesinin sebebi Perovic ve Billal Sebaihi’nin topsuz oyunda hiç olmamaları. Bu durumda bütün yük orta sahada Metin ve Umut’a bindi. Orta sahada üstünlük kuramayan Manisaspor defanstan uzun toplar ile çıkmaya çalıştı bu da top kayıplarını getirdi. Billal Sebaihi top geldiğinde oyuna yaratıcılık katıp eksikliğini gidermeye çalıştı. Perovic ise sahada kaldığı süre içeresinde Manisaspor’u 10 kişi oynattı.

ARTILARIMIZDA VAR TABİ

Üç maç üst üste kazanmış bir takım var bu eleştiriler niye diyenler olabilir. Ben testi kırılmadan yolu göstereyim dedim. Artılarımıza gelirsek Manisaspor yenik duruma düşse de oyunu bırakmıyor. Samsunspor ve Denizlispor maçlarında bunu çok iyi gördük. Bana göre bu sezonun en büyük artısı bu. Koray Palaz zamanını hatırlayalım. İlk yarım saatte yenilen goller ve ilk yarıda kaybedilen maçlar. Hakikaten sezon başında bu yana büyük yol kaydetti Manisaspor.

İSMAİL HAKTAN İŞİNİ YAPIYOR

Bir diğer artımızda duran toplar. Yukarıda da bahsettiğim gibi İsmail haktan bu noktada Manisaspor’un en etkili duran top kullanıcısı. Penaltı noktasına topları çok iyi kesiyor. İsmail Haktan taribünden gördüğüm kadarıyla hırslı bir oyuncu. Bazen hırsı agresifliğe dönüşebiliyor.(Denizlispor maçında Bahattin’le girdiği diyalog temas gibi) Bu yönünü daha kontrol altına alırsa zaten kalitesi bu ligin üstünde bir isim. Manisaspor için önemli bir silah.

BAHATTİN’E BİRİ DUR DEMELİ

Bahattin Köse takımın golcüsü. En çok gol atan ismi… Bunların hepsi kabulde. Arkadaş bu kadar bencillikte bazen insanı çileden çıkartıyor. Denizlispor maçında her pozisyonda vurmayı denedi. Bir kafanı kaldırıp etrafına baksa galibiyet golü son dakikaya bile kalmazdı. Biri Bahatin’i uyarmalı. Ama bu saha içinden biri olmamalı. Bu konuyu Sait hoca el atmalı. Bahattin’de bu takımın önemli oyuncularından. Kimseyi küstürmeden bu konu ele alınıp halledilmeli.

TARAFTARI UNUTMAMAK LAZIM

Sezon başında beri Manisaspor ‘da en istikralı giden şey taraftar. Her deplasman takımının yanında. İç saha maçlarında son düdüğe kadar destek oluyorlar. Yani Tarzanlar her zaman takımlarının yanında. Manisaspor’un yakaladığı çıkışta da önemli bir role sahipler.