“Ben Galatasaraylıyım. Takımın hali belli. Fatih Terim yönetimi Başkan Mustafa Cengiz’i iplemiyor. Bugün dananın kuyruğu kopacak ya öpüşerek zoraki nikahla yollarına devam edecekler” diye yazdım. Dün gazetelerimi okumaya başlayınca ben demedim mi dedim. Galatasaray’da Fatih Terim, Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi ile bir araya gelmiş. Ortada var olan krizi iki taraf anlaşarak çözmüş. Gazeteler öyle yazıyor. Fatih Terim “Her şey yolunda” diye sosyal medya hesabından açıklama yapmış. Galatasaray yönetimi de resmi sitesinden “Terim kırmızı çizgimiz” diye açıklama yapmış. Allah muhabbetinizi arttırsın. Yani sizin anlayacağınız Fatih Terim ile Başkan Mustafa Cengiz, var olan kriz tatlıya bağlanmış ve Galatasaray’da buzlar erimiş. Fatih Terim ile yola devam etme kararı çıkmış. Bazı yazarların yorumlarında olduğu gibi benim için de Fatih Terimle Galatasaray arasında ATEŞKES İLAN EDİLMİŞ. Bu yönetimin başka çaresi var mı? Galatasaray’ın içini dışını en iyi bilenlerden yorumcu Levent Tüzemen Galatasaray yönetimi ile Fatih Terim’in bir araya geldiği krizin konuşulduğu toplantı için “İçeride çok şey yaşandı ama Galatasaray etiğine bağlı olarak kol kırılır yen içinde kalır felsefesinin bir göstergesiydi” diyor barışmanın ardından. Toplantının hararetli geçtiği zaman zaman iplerin kopacak noktaya geldiği de söyleniyor. Abdürrahim Albayrak ara bulucu rolünü güzel yapmış ki yönetim ve Fatih Terim sulh imzalamış. Bundan sonra yönetim oyuncuları, İmparator Teknik Adam da yönetimi eleştiren mesajlar vermeme yönünde anlaştıkları görülüyor. İnşallah bu ateşkes kalıcı olur da Galatasaray’a biraz olsun huzur gelir. Zirve mücadelesini aslan kükreyerek sürdürür. Yazmadan edemeyeceğim madem anlaşacaktınız bu kadar birbirinizi seviyordunuz da üç haftadır yaptığınız tafralar kimeydi? Fatih Terim’in teknik direktör olduğu Galatasaray’da kulüp başkanına ve yönetimine huzur yoktur. Kendini Galatasaray’dan üstün gören Fatih Terim’le başa çıkmak zordur. Boşuna uğraşmayın.

BEŞİKTAŞ ARADIĞI ÜÇ PUANI HAKEMLE BİRLİKTE KAZANDI

Galatasaray’da kriz vardı da Beşiktaş’ta yok muydu? Sergen Yalçın ile arzu edileni elde edemeyen Beşiktaş 22 günlük aradan sonra Denizli’de iyi başlayıp farklı kazanabileceği maçı son dakikalarda Hakem Alper Ulusoy’un yardımı ile 3-2 kazandı. Puanını 7’ye yükseltti. Halbuki Beşiktaş’ın şansı hep Denizli karşısında vardı. Geçen sezon Denizli’de 5-1 yenmişti. Pazartesi gecesi de Beşiktaş Ankara’dan 3 puanla dönen Denizlispor karşısında oyuna iyi başlamış ilk yarıda rahat bir tempoda oyunu istediği yöne çekmiş. Atiba ile 13. dakikada Aboubakar ile penaltıdan 39. dakikada iki gol atarak devreyi tamamlamış ikinci yarının başında Larin ile Denizlispor önünde 3-0 öne geçmişti. Ben Beşiktaş Denizli’yi beşlik yapacak derken VAR’ın ikazı ile 67.dakikada Souza’ya kırmızı kartı gösterince 10 kişi kalan Beşiktaş’ta bir tutukluk yaşanmaya başlandı. Denizlispor canlanır gibi oldu. 76’da Mesanovic Denizli’nin golünü attı. 81. dakikada Denizli atağında ceza sahası içinde N’Sakala’nın Özer’e yaptığı müdahaleye hakem Alper Ulusoy devam dedi. VAR uyarınca pozisyonu izlemesine rağmen kararından dönmedi. Penaltıyı çalmadı. Ve sonra Denizli 90+4’de Sacko ikinci golünü atınca ortalık karıştı. Gündeme maçın hakime Alper Ulusoy oturdu. Denizli’nin penaltısını VAR’a rağmen vermediği için. Olan oldu. Beşiktaş 22 gün sonra galibiyet krizini Denizli’de aşmış oldu.

AKHİSAR BU KEZ SON DAKİKADA BERABERE KALMADI

Beşiktaş Denizli maçını izlerken ara sıra Akhisar-Bursa maçına da göz gezdirdim. Geçen hafta 90’dan sonra 2-0 önde götürdüğü İstanbulspor maçında 2-2 kalmıştı. Akhisarspor taraftarlarını da büyük üzüntüye sevk etmişti. Pazartesi akşamında Akhisarspor Bursaspor karşısında uzatmalara kadar maçı 2-1 önde götürürken Bursaspor son anda bir penaltı kazanmaz mı? Eyvah dedim. Bu Akhisar’ın bahtı kararmış. Bursa penaltıyı atarsa geçen haftaki sonuç çıkacaktı. Akhisarlı futbolcular üzgün. Penaltıyı Burak Altıparmak atmak için hakemin işaretini bekliyor. Hakem işareti verdi. Burak’ın vurduğu meşin yuvarlak Akhisar kalecisi Lukac’ın ayağına çarpıp filelerle buluşmayınca Akhisarspor bayram yaptı. Ben de Manisalı olarak çok sevindim.