‘11 Ayın Sultanı Ramazan' ayını geride bıraktık. Bugün Arife, yarın Bayram. Sağlık, sıhhat ve afiyetle olmadıktan sonra Bayram neyimize? Her şeyin başı sağlık. Manisaspor'da ve iş dünyasında başarılı bir çizgi yakalayan Çelsan Şirketler Grubu'nun her şeyi, sevgili dostum Zeki Ayaydın beş gündür 8 Eylül Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyor. "Zeki, akşamları Söğütaltı Kahvesi'nde Erdal Türek'le oturduğumuzda her gelen sağlık durumunu soruyor. Fikret Taşçı, her dakika senin sağlığına kavuşman için çaba sarf eden Dr. İbrahim bey ve Ekrem beyle görüşüyor. Başkan Cengiz Ergün'le iftardaydık. Mevlüt Aktan ve Sezai Gürcan'la seni konuştuk. Bugün Çeşme'de olacağım. Neye yarar? Erdal Türek bile Bayram'da Çeşme'de fazla kalmayacak. Sensiz ne Kordon'un ne de Çeşme'nin tadı tuzu yok. Ha gayret sevgili dostum Zeki, Bayram'da daha iyi sağlık haberlerini alalım".
ERGÜN İFTAR İÇİN HAYLAZZ'I SEÇTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula'da Kandil Gecesi'ni geçirdikten sonra Salı akşamı Çakra'da -yeni adı Haylazz oldu- 17 İlçenin Belediye Başkanları ile Meclis Üyelerine iftar yemeği verdi. Dün, Akhisar'daki iftar yemeğinin güzelliğini yazmıştım. "Başkan Ergün'ün iftar sofrasında aynı güzelliği yaşıyacak mıyım?" diye merak ediyordum. Haylazz'ın başındaki yöneticiler Berkan, Naim, Selma ve Şef Uğur iyi organize etmişler. Akhisar'da olduğu gibi iftar sofrasının servisi hızlıydı, her şey güzeldi. Menü lezzetliydi. Başkan Ergün, Hünkar Beğendi'yi sever. Ben Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel'le yan yana oturdum. Karşımızda Kefalettin ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu. İftar sofrasının protokol masasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yan yana beraber oturuyorlardı. Hüseyin Köroğlu dualar okudu. Başkan Ergün Ramazan ve Kandil Gecesi'nin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Aynı gece Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı varmış. Oruçlar açıldı, namazlar kılındı, sonra Kültür Sitesi'nin yolu tutuldu. Başkan Ergün gidene kadar kaldım.
ÜLKER'İN CEO'SU YALÇIN, HAZA BEYEFENDİ
Sonra yine her akşam olduğu gibi eski Adliye'nin yanındaki Söğütaltı Kahvesi'ne… Erdal Türek bekliyor. Akraba Aloğlu Memduh, Somalı Saim ve diğer arkadaşlar orada. Sosyete Dürümcüsü Mehmet var. Ülker'in CEO'su Dr. Hikmet Oray Yalçın da iki akşamdır konuğumuz. Hayvancılık yaptığından etteki son durumu dinliyorum. Fiyatlar artınca ithal etin kapıda olduğunu, hatta bir miktar dananın gemilerden limanlara geldiğini öğreniyorum. Yalçın, bilgili. Dünya ekonomisini ve pazarlamanın önemini biliyor. Kendisini Erdal Türek ve ekip halinde zevkle dinliyoruz. Bilgi küpü, saygılı, efendi. Böyle yöneticilerle oturmaktan ve dinlemekten de zevk alırım. Bazıları kibirli olur. Dünyaları ben yarattım edası vardır. Onlarla işim olmaz. Ekonomi doktoru, Ülker'in CEO'su Hikmet Oral Yalçın benim ve Erdal Türek'in tarzına uygun. Sakin bir yapısı var. Bildiği konuda konuşuyor. Dinlemeyi ve gereğinde sessiz kalmayı biliyor. Kısa sürede tanıdım. Tam haza beyefendi. Manisalı olarak içimizden çıkan böyle değerlerimize sahip çıkalım. Manisa bu, ne zaman ne yapacağı belli olmaz.
BAYRAM'DA KİM NEREDE?
Bayramda her zaman olduğu gibi Manisa boşalacak. Anemon Oteller Zinciri'nin Onursal Başkanı İsmail Akçura bayramlarda Manisa'da kalır. Dün Kula bağlarından dönerken konuştum, yanında bizim Evren Kasırga varmış. İsmail bey bana takıldı, "Evren'de ne fotoğraf makinaları var. Seni geçmiş" dedi. Ben de İsmail Akçura'ya, "Gazetecilikte beni kimse geçemez. Evren Kasırga fotoğraf konusunda Türkiye'de bir numara desem yeridir. Kıymetini bilelim. Kendisine biraz ekonominin değerini anlat" dedim. Bayram'da bizim ekipten Erdal Türek birinci gün Manisa'da, sonra Çeşme'de. Ayakkabıcı Somalı Saim Marmaris'te full pansiyon tatil köyünde. Mehmet Ali Özkösemen yazlığında. Hasan Çoksöyler erkenden Kuşadası Davutlar Güzelçamlı'daki yazlığına kızıyla gitti. Zafer Başkan Çeşme'de. Belki Levent Gönül'ün otellerinin birinde buluşuruz.
DEĞERLİ HOCAMIN MEKANI CENNET OLSUN
"Hepinize sağlık sıhhat içinde iyi bayramlar diliyorum" diyeceğim, yine olmuyor. Rahmetli babam Cevdet Aytaç'ın öğretmen arkadaşı Vasfi Yıldırım hoca da Hakk'ın rahmetine kavuştu. CHP Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Yenal Yıldırım'ın babası olan Vasfi hocayı dün Hatuniye Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip cenaze namazı ile Kırtık Mezarlığı'nda ebedi istirahatgahına uğurladık. Ben, oğlum Gökhan ve Aydın Besen, Yenal Yıldırım'a başsağlığı diledik. Hatuniye Camii'nde Gül Mandıra'nın sahibi Alp Gül, Erdal Türek, Nejat Arusan, CHP'li Çapala Mehmet'i gördüm. Hem Vasfi hocanın hem de Yenal Yıldırım'ın seveni çokmuş. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i de uzun taziye kuyruğunda gördüm. Vasfi hocamla çocuk bahçesinde çok güzel günlerimiz geçmişti, saygı ve sevgiyle anıyorum.