Liglerin sona ermesiyle Milli heyecan başladı. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde Milli takım, bu akşam Fransa’yı konuk edecek. Her şeyden önce Konya’da keyifli bir maç bizi bekliyor.

Milli takım yeni teknik patronu Şenol Güneş ile gruplara iyi başladı. İlk olarak deplasmanda alınan 2-0’lık Arnavutluk galibiyeti ve ardından Eskişehir’deki 4-0’lık Moldova zaferinin ardından Fransa ile karşılaşacak.

İzlanda gibi güçlü bir takımın yer aldığı grupta Fransa’dan alınan her puan altın değerindedir. Öncelikle Fransa’dan puan veya puanlar alıp, Salı akşamı İzlanda deplasmanında oynanacak karşılaşmaya moralli gitmek önemli.

Şimdi asıl önemli nokta şu; Milli takımımız Fransa’dan 3 puan alır mı?

Neden olmasın. Üç ihtimalli oyunda her şey mümkün. Yeter ki futbolcularımız istesin, arzulasın ve mücadele etsin. Fransa kadrosuyla oyunuyla tartışmasız güçlü bir takım ama bizim takımın da mucizeleri saymakla bitmez. Milli takımın olası bir galibiyeti beni şaşırtmayacak.

Olası bir mağlubiyette ise kesinlikle moral bozmak yok. Salı günü deplasmanda İzlanda ile oynanacak karşılaşma bugünkü Türkiye-Fransa maçından daha önemli. İlk iki için en büyük rakibimiz İzlanda. İzlanda’da atılacak her gol hem puan hem de ikili averaj için hayati önem taşıyor.