Rusya, dün Ukrayna'da 9 aydır süren işgalinin en ağır hava saldırılarından birini düzenledi. Aynı saatlerde Polonya'nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki bir köyüne füze düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda olaya ilişkin ilk açıklamasında "Büyük olasılıkla Rus yapımı bir füzeydi. incelemeler sürüyor" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de füzenin Rusya tarafından fırlatıldığını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya'ya düşen füzeye ilişkin, "Elimizdeki kanıtlar bunun kasıtlı bir saldırı olmadığını gösteriyor. Rusya'nın herhangi bir şekilde NATO'ya karşı saldırıya hazırlandığına dair işaret yok" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İlk analize göre olay, Ukrayna'ya ait bir hava savunma füzesi tarafından gerçekleşti. Şunu da söylemeliyim ki bu Ukrayna’nın suçu değil. Nihai suç Rusya’nındır. İttifakın doğu kanadındaki varlığımızı zaten arttırmıştık. Ama diğer yandan da bu olayın kasıtlı bir saldırı olduğuna dair işaret yok. Rusya'nın NATO müttefiklerine karşı bir savaş amacının olmadığını görüyoruz. Bu bölgede aktif hava savunma sistemleri zaten mevcut. Nöbet tutan, devriye gezen birliklerimiz var. Ön bulgular, bunun büyük ihtimalle Ukrayna hava savunma füzesinin patladığı ve düştüğü yönünde" dedi. İHA

Editör: Onur Yılmaz