Türkiye'nin gündeminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi yer alıyor.

İlk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını 13 Eylül'de açıkladığı proje, ilk günden itibaren yoğun ilgiyle takip ediliyor.

KURUM'DAN SOSYAL KONUT PROJESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'in konuğu oldu.

Murat Kurum, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu ve "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine ilişkin soruları yanıtladı.

PROJEYE BAŞVURULAR 7,5 MİLYONU AŞTI

Bakan Kurum, sosyal konut projesine başvuruların 7,5 milyona ulaştığını belirtirken arsa projesine başvuruların 331 bine ulaştığını dile getirdi.

Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek.

Sosyal konut projesinde inşaatları 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Depremle mücadelede de önemli bir adım olacak bu bizim için.

250 sektörü tetikleyen bir projeyi hayata geçiriyoruz. İlk etapta doğrudan 100 bin kişilik yeni istihdam oluşturulacak, ikinci etapla birlikte bu sayı 200 bine çıkacak.

Editör: Onur Yılmaz