Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından belde statüsünden düşerek Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalle konumuna gelen Muradiye Mahallesi, son yıllarda her geçen gün biraz daha büyüyor. 2021 kayıtlarına göre nüfusu 33 bin 341 kişiyi bulan ve Manisa’nın bazı ilçelerinden bile daha fazla nüfusa sahip olan mahallede, yetersizlikler de baş gösterir duruma geldi.

Plansız büyüme sebebiyle elektrik ve su kesintisi, ulaşım problemi, okul sorunu gibi sıkıntılar yaşanırken, bunlara bir de aile sağlığı merkezi (ASM) yetersizliği eklendi. Geçtiğimiz aylarda aile sağlığı merkezi, mahallede bulunan ve atıl konumdaki devlet hastanesi ek binasına taşındı ancak nüfusun fazla olmasından kaynaklı yetersiz kalıyor.

Muradiye Aile Sağlığı Merkezi’nde, halihazırda 7 hekim görev yapıyor. Aile sağlığı merkezinde görev yapan doktorların Yuntdağı’nda bulunan mahallelere gezici sağlık hizmetine gitmesi ve Yuntdağı köylerinin büyük bölümünün de Muradiye Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlı olması nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor.

Mahalle halkı, mahalleye yeni bir aile sağlığı merkezi yapılmasını isterken, Manisa’da bu konuda bir çalışma yapıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. KULİS

Editör: Onur Yılmaz