Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş için mevlid okutmak isteyen bir vatandaşın isteği müftülükten geri döndü.

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in ardından Manisa Turgutlu Hal camisinde mevlit okutmak isteyen bir vatandaşın isteği Turgutlu Müftüsü Ömer Çoban tarafından reddedildi.

Turgutlu Müftüsü Ömer Çoban imzasıyla cevaplanan dilekçeye yanıt şöyle verildi:

İlgi dilekçenizin tarafımızca tetkikinde; 30.12.2022 tarihinde Ankara'da bir suikast sonucu hayatını kaybeden akademisyen Doç. Dr. Sinan ATEŞ' in ruhu için 06.01.2023 tarihinde Turgutlu Hal Camisinde yatsı namazına müteakip Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılması için caminin açık tutulması talep edilmektedir. Öncelikle menfur olayda hayatını kaybeden merhuma Allah'tan rahmet dileriz. Düzenlenmek istenen programla ilişkin ise ilgili olayın adli ve idari soruşturma aşamasında bulunması, merhumun İlçemizde kan bağı bulunan bir akrabasının olmaması dolayısıyla halihazır süreçte İlçemizde Müftülüğümüz bünyesinde herhangi bir camide program yapılması tarafımızca uygun bulunmamıştır.  Bilgilerinizi rica ederim. 

Editör: Onur Yılmaz