Cumhur İttifakı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve 17 ilçede başkan adaylarının seçimi kazanması saha çalışmasını hızlı bir şekilde s ürdürürken, CHP ve İYİ Parti’nin Manisa Millet İttifakı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı ve 17 ilçe başkan adayı Kültür Sitesi’nde tanıtıldı. Gittik, izledik. İlk intibam Millet’in ilçe teşkilatları ve adayları Cumartesi Kültür Sitesi’ndeki toplantıda heyecanlı ve coşkuluydu.

Merkez’de CHP aday tanıtımında bana göre fazla ilgi göstermedi gibi geldi. CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel salondaki durumu fark ettiği inancındayım. Çünkü Özel konuşmasında, “Özgür Özel’in nerede oy kullanacağı merak ediliyor. Ben Manisa’nın Yunusemre ilçesinde oturuyorum.

Milletvekili istediği yerde oy kullanır. Özgür Özel, oyunu Yunusemre’de kullanacak. Yunusemre’de Kürşat Mithat Özkan Başkan’a Büyükşehir’de Orkun Şıktaşlı’ya oyumu vereceğim. İYİ Parti’ye bastığınız oy İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na, İzmir’de Tunç Soyer’e Ankara’da Mahsur Yavaş’a verilen oydur” diye konuşma yaparak, CHP seçmenini sahaya çekmeye ve oylarını Büyükşehir’de Orkun Şıktaşlı’ya vermeye çağırdı.

Cumartesi günü Aydın Benlişen ile Söğütaltı Kahvesi’nde çaylarımızı yudumlarken, karşıdan CHP İL Başkanı Semih Balaban, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı göründü. Bizleri görünce yanımıza geldi ve “Salona bekliyorum” dedi. Davete icabet etmek gerekir dedik ve Kültür Sitesi’nin yolunu tuttuk.

Girişte Özgür Özel’in geldiğini gördüm. Orkun Şıktaşlı tanıtıma gelen İYİ Parti ve CHP’lilerin ellerini sıkıyordu. Nazım Şafak, Orkun Şıktaşlı’nın yanındaydı. Salona girdim. Şehzadeler Belediye Başkan Adayı İsa Özdemir’le karşılaştım. “Hayırlı olsun” dedim. Ali Filizkan da oradaydı. Salona girdim. Kaptan Bülent bana, “Hasan Eryılmaz particiliği öğrenmiş” dedi. Ne demek istediğini ben anladım. Çapala Mehmet, salonda Kamber Albayımla birlikte oturup etrafı izliyor. Kula adayı Selim Aşkın, Salihli adayı Muzlum Nurlu ile sohbet ettim. Orkun Şıktaşlı’nın yakın arkadaşı İbrahim Erken de antrede beraber oldum.

Her önüne gelen durumu nasıl görüyorsun diye soruyor. Ben de “’Cumhur İttifakı Manisa’da şimdiye kadar kendi arasında top çeviriyordu. Şimdi rakipler de belli oldu. Çift kalede mücadelesi Manisa siyasetinde ve yerel seçimde şimdi başlayacak” dedim. İYİ Parti’nin Merkez iki adayını belirlemedeki şekli siyasette dakikaların bile önemini ortaya koydu.Kaptan Bülent’in dediği gibi İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, siyaseti kısa sürede öğrenmiş. Ve il başkanlığı gücünü eline geçirmiş.  Merkez’de belirlediği iki adayda bunu gördük. Siyasete son dakika gollerini nasıl attığını da Hasan Eryılmaz bizlere öğretti.

Bugünden sonra Manisa yerel seçim yarışı Cumhur ile Millet İttifakı arasında çekişmeli geçecek. Temennim; yarış, siyasi terbiye sınırlarını aşmadan gerçekleşsin.