MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlatılan ve “2023’e doğru aday belli karar net” sloganıyla gerçekleşen “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” Toplantısı kapsamında Şehzadeler ve Yunusemre toplantısı Kurşunlu Han’da gerçekleşti.  Toplantıya MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MYK Üyeleri Ali Uçak ve Mehmet Ödevli, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili ve Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa Hemşeri Dernekleri Başkanı Ragıp Güneş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Akçay, MHP olarak 53 yıldır bütün meselelere milli tarih çerçevesinde baktıklarını açıkladı. Akçay, MHP’nin kendi gündemine hakim bir parti olduğunu, başka partilerin gündemine bakmadığını söyleyerek, “Genel başkanımızın deyimiyle çıkmaz sokaklara girmeyiz, karanlık kuyulardan su içmeyiz. Gündelik siyaset yapmayız” dedi.

Türkiye’nin 4 yıldır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetildiğini açıklayan Akçay, 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişiminden sonra milletin vicdanı olarak Cumhur ittifakıyla siyaseti yürüttüklerini vurguladı. Akçay, Cumhur ittifakının millet huzurunda yapılan bir ittifak olduğunu, diğerlerinin ise zillet ittifakı olduğunu belirtti. Akçay, 27. Yasama Döneminde CHP-HDP ve İyi Parti’nin 950 adet önerge verdiğini, bunun çok yüksek bir rakam olduğunu ve bunun bir istismar aracı olduğunu dile getirdi. Akçay, “Bunlar ne kadar önerge verirse versin MHP ve Ak Parti olarak bunlara ret vereceğiz. Peşin peşin söylüyorum. Bizi eleştirmeyin ret edildiği diye. Bunların çoğu zaten MHP’nin gündeminde, Ak Parti’nin gündeminde. Bunların amacı Cumhur ittifakında gedik açmaktır. Grup önerileriyle meclisi tıkamak istiyorlar. Zillet ittifakı Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapmakta, milli çıkarlarımıza muhalefet etmektedir. Hakikaten millet ittifakı değil de zillete düşmüş faaliyetleri olduğu için bunu ifade ediyoruz. Toplumda kaos oluşturmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği bu ittifakın birinci amacı kışkırtıcılık yapmaktır. ” diye konuştu.

Akçay, Türkiye’nin Cumhur ittifakı sayesinde milli savunmada, ekonomide ve birçok alanda önemli bir atağa geçtiğini, şahlanan bir Türkiye’nin bulunduğunu kaydetti.  Akçay, “Bu kaos ortamında Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terörle mücadelemizin dayandığı parola, ilke, usul, yöntem şudur. Hem yurt içinde hem yurt dışında. Ara-bul-yok-et. Türkiye arıyor, buluyor, yok ediyor. Artık terör örgütleri şehirde eylem yapamaz, eleman bulamaz hale geldi” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: Zerrin Ağar